Suceava intră în noul an cu datorii de 3 milioane lei către furnizorii de bunuri şi servicii

 > Deşi are obligaţii totale, inclusiv din credite, de 23 de milioane de lei, gradul de îndatorare al municipiului este de circa 17%, aproape de patru ori mai mic decât cel al altor localităţi din ţară

 Primăria Suceava nu are datorii care să afecteze buna desfăşurare a activităţilor administrative din capitala de judeţ, a făcut public, ieri, primarul Ion Lungu, într-o întâlnire cu presa. Edilul-şef precizează că face această subliniere pe fondul unei interpretări „tendenţioase” a datelor publicate de Ministerul de Finanţe, menţionând că arieratele, adică datoriile restante scadente cu o vechime mai are de 90 de zile, sunt de doar 3 milioane de lei, din totalul de 23 milioane de lei. Astfel, gradul de îndatorare al administraţiei publice locale, respectiv cel rezultat ca urmare a creditelor contractate, este de circa 17%, aproape de patru ori mai mic decât cel al altor localităţi din ţară.

„Avem nişte datorii restante, dar lucrurile sunt scoase din context. Dacă se face o analiză corectă lichiditate–solvabilitate, gradul de împrumutare este de 15%. Avem 5 milioane euro datorie, însă şi un credit de 5 milioane euro pentru sala polivalentă, pe care nu-l mai folosim. Ipotetic, dacă pe acesta din urmă l-am utiliza, ne-am achita de toate datoriile. Astfel, am avea datorii zero şi grad de împrumut de circa 17%. Sunt primării în ţară care au grad de împrumut de 60%, deci la Suceava situaţia nu este aşa dramatică” evidenţiază ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

În acest context, Ion Lungu a ţinut să precizeze că balanţa înclină de partea Primăriei, întrucât dacă obligaţiile administraţiei municipale sunt de aproximativ 5 milioane de euro, datoriile restante la vistieria municipală comună, atât ale persoanelor fizice, cât şi ale persoanelor juridice, se ridică la 15 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: