Suceava intră în noul an cu datorii de 3 milioane lei către furnizorii de bunuri şi servicii

 > Deşi are obligaţii totale, inclusiv din credite, de 23 de milioane de lei, gradul de îndatorare al municipiului este de circa 17%, aproape de patru ori mai mic decât cel al altor localităţi din ţară

 Primăria Suceava nu are datorii care să afecteze buna desfăşurare a activităţilor administrative din capitala de judeţ, a făcut public, ieri, primarul Ion Lungu, într-o întâlnire cu presa. Edilul-şef precizează că face această subliniere pe fondul unei interpretări „tendenţioase” a datelor publicate de Ministerul de Finanţe, menţionând că arieratele, adică datoriile restante scadente cu o vechime mai are de 90 de zile, sunt de doar 3 milioane de lei, din totalul de 23 milioane de lei. Astfel, gradul de îndatorare al administraţiei publice locale, respectiv cel rezultat ca urmare a creditelor contractate, este de circa 17%, aproape de patru ori mai mic decât cel al altor localităţi din ţară.

„Avem nişte datorii restante, dar lucrurile sunt scoase din context. Dacă se face o analiză corectă lichiditate–solvabilitate, gradul de împrumutare este de 15%. Avem 5 milioane euro datorie, însă şi un credit de 5 milioane euro pentru sala polivalentă, pe care nu-l mai folosim. Ipotetic, dacă pe acesta din urmă l-am utiliza, ne-am achita de toate datoriile. Astfel, am avea datorii zero şi grad de împrumut de circa 17%. Sunt primării în ţară care au grad de împrumut de 60%, deci la Suceava situaţia nu este aşa dramatică” evidenţiază ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

În acest context, Ion Lungu a ţinut să precizeze că balanţa înclină de partea Primăriei, întrucât dacă obligaţiile administraţiei municipale sunt de aproximativ 5 milioane de euro, datoriile restante la vistieria municipală comună, atât ale persoanelor fizice, cât şi ale persoanelor juridice, se ridică la 15 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI