Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”, ediţia a XIII-a

Medalii de aur pentru artişti fotografi din India, Anglia şi Croaţia

Expoziţia Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”, ediţia a XIII-a a fost vernisată miercuri, la Muzeul de Istorie, cu acest prilej fiind prezentaţi şi câştigătorii celor 36 de premii acordate la secţiunile „Open” şi „Natură”.

 La secţiunea „Open”, medalia de aur FIAP a fost câştigată de Pinku Dey, din India, pentru „Geometry”, iar medalia de aur oferită de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR) a fost acordată lui Subit Datta, tot din India, pentru „Red girl”.

La secţiunea cu tema „Natura”, cu aur FIAP a fost distins Devine Bob, din Anglia, pentru „Osprey with fish”, iar Petar Sabol din Croaţia a obţinut medalia de aur din partea AAFR pentru fotografia „The kingfisher”. Au mai fost acordate, la fiecare secţiune, medalii de argint, bronz şi menţiuni, unor artişti fotografi din Iran, Franţa, India, Italia, Argentina, Sri Lanka, România, Ungaria, Rusia, Ucraina, Croaţia, China, Bosnia-Herţegovina.

Medaliile obţinute sunt foarte valoroase pentru artiştii fotografi, a precizat Victor Rusu, de la Centrul Cultural „Bucovina”. El a spus că premiile în medalii şi diplome câştigate în astfel de competiţii sunt importante pentru participanţi întrucât pot obţine grade în ce priveşte măiestria fotografică.

„Sunt trepte de măiestrie pe care le obţii ajungând la un număr de participări şi prezenţe în salon” a spus Victor Rusu. El a adăugat că cea de la Suceava este o competiţie binevenită, întrucât răspunde la chemarea „Hai în Bucovina”: „E un mijloc extraordinar de a promova Bucovina, concursul este foarte bine cotat, a câştigat renume şi o valoare de necontestat”.

În expoziţie sunt prezentate 110 fotografii din cele 150 acceptate în competiţie, a spus directorul salonului, Ovidiu Bortă-BOA. El a precizat că, în acest an, participarea a fost foarte numeroasă, fiind înscrişi în concurs 472 de artişti fotografi din 48 de ţări, iar selecţia s-a realizat din 3000 de fotografii intrate iniţial în concurs. Dintre acestea, 1834 fotografii au fost la secţiunea „Open”, iar 1166 la secţiunea „Natura”.

Juriul internaţional a fost format din Csaba Balasi, România (preşedinte), Virgilio Bardossi, Italia, Petru Gemănaru şi Victor Rusu, România, Vasile Paladean, Ucraina. Organizatori ai competiţiei desfăşurate sub înaltul patronaj FIAP şi AAFR sunt Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: