Suceava nu poate duce un buget mai mare de 50 de milioane de euro

> „Pentru mai mult de atât vindem iluzii, întrucât banii nu se vor putea încasa” precizează primarul Ion Lungu > La această dată, veniturile sunt de doar 57,47% din totalul aprobat, deoarece bugetul pe 2016 a fost unul electoral

 În anul 2016, totalul veniturilor municipiului Suceava este de 232,85 de milioane de lei, din 405,19 milioane de lei aprobate prin hotărâre a Consiliului Local, ceea ce înseamnă realizări de doar 57,47% din program, face cunoscut primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului-şef, cauza constă în supradimensionarea veniturilor, pe fondul unui an cu două runde de alegeri. „Asta înseamnă că anul acesta am avut un buget umflat, pentru că a fost unul electoral. Trebuie să fim mult mai cumpătaţi anul viitor, în aşa fel încât să facem un buget realist” a arătat primarul.

Totuşi, comparativ cu 2015, totalul veniturilor este cu 1,2% mai mare, în timp ce veniturile proprii au crescut cu 3,68%. Chiar şi în condiţii amintite, nivelul veniturilor proprii ale Sucevei în totalul veniturilor este de 54,2%, însă şeful executivului reliefează că o primărie cu peste 50% intrări din venituri proprii este considerată una sănătoasă din punct de vedere financiar. Din experienţa de până acum, Lungu apreciază că municipiul Suceava „poate să ducă” un buget anual de circa 50 de milioane de euro.

„Ceea ce este mai mult nu se poate executa. Trebuie să facem tot posibilul să reglăm bugetul local la o execuţie de 50 de milioane de euro. La mai mult de atât vindem iluzii, întrucât banii ne se vor putea încasa” a precizat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: