„Spartachiada profesorilor”, la final

„Ne mândrim că am pus bazele unui proiect unic la nivel naţional”

A declarat preşedintele ASIS, Giani Leonte, la festivitatea de încheiere a proiectului

 Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), Giani Leonte, a declarat, în premieră, cu prilejul festivităţii de încheiere a proiectului „Spartachiada profesorilor”, că ediţia a V-a din 2017 va avea un caracter internaţional, aşa cum a promis în toamnă, la festivitatea de deschidere.

„Spartachiada este singurul eveniment care poate reuni colegii din toate disciplinele din învăţământul preuniversitar. Ne mândrim că am pus bazele unui proiect unic la nivel naţional, suntem un exemplu pentru tot învăţământul din România. La festivitatea de deschidere s-a vehiculat ideea că ediţia a V-a va avea un caracter internaţional. Vă spun în premieră că aşa va fi” a precizat preşedintele ASIS.

Toţi cei care s-au implicat în organizarea evenimentului sportiv desfăşurat în luna septembrie au fost invitaţi la festivitatea desfăşurată la restaurantul Bucovina, fiind onoraţi cu diplome de excelenţă, cuvinte de laudă şi trofee aurite.

„Sunteţi foarte mulţi, nu mai putem spune, cred, că Spartachiada e un proiect numai al ASIS şi al IŞJ, ci a devenit un proiect al dvs. tuturor, reprezentanţi ai instituţiilor, ai unităţilor de învăţământ, oameni deosebiţi care s-au implicat, din administraţia judeţeană şi locală” a spus prof. Dumitru Irimia, iniţiatorul şi sufletul „Spartachiadei profesorilor”.

Au spus prezent la organizarea Spartachiadei, au fost prezenţi şi vineri, la eveniment, subprefectul Ionuţ Creţuleac, vicepreşedintele CJ Viorel Seredenciuc, primarul Ion Lungu, şeful IŞJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, adjuncţii săi Gabriela Scutaru şi Cristian Cuciurean, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul USV, Petru Ghervan, inspectorul şcolar de specialitate Adrian Voicu, directori de şcoli gimnaziale, colegii şi licee din municipiul Suceava, profesori de educaţie fizică şi sport, mulţi alţii.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în desfăşurarea evenimentului sportiv şi i-a încurajat să organizeze şi o spartachiadă de iarnă, întrucât „avem zone foarte frumoase în Bucovina”.

Primarul Lungu: „Rămânem alături de sportul sucevean, rămânem alături de învăţământul sucevean”

Primăria Suceava este principalul finanţator al Spartachiadei, de patru ediţii încoace, a spus primarul Ion Lungu, care a declarat că se antrenează, de pe acum, pentru a participa la ediţia viitoare.

El a declarat că lucrul cel mai important este ca sportul de masă să fie sprijinit. „Să nu uităm că Primăria Municipiului Suceava este poate singura instituţie din oraş şi din judeţ chiar care dă suficient de mulţi bani la sport, în condiţiile în care e foarte greu de bani”. Primarul s-a arătat însă nemulţumit că „după ce dăm bani, mai suntem şi criticaţi”, dar a precizat că banii trebuie daţi în condiţii de legalitate. „Rămânem alături de sportul sucevean, rămânem alături de învăţământul sucevean” a adăugat, la final, primarul Sucevei, anunţând în premieră că municipalitatea va sprijini şi finanţa în continuare Spartachiada. Primarul a propus şi un parteneriat la nivel local prin care să participe şi cei din administraţia locală la Spartachiada viitoare.

Inspectorul general al IŞJ, prof. Gheorghe Lazăr, a aruncat provocarea ca fiecare unitate de învăţământ din judeţ să-şi planifice o zi în care „colegii noştri să practice un sport”. Fiindcă, a precizat el, „sportul ne uneşte, întăreşte colectivul şi, în acelaşi timp, sănătatea”.

Peste 600 de cadre didactice din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea au participat la ediţia a IV-a 2016, a „Spartachiadei profesorilor” a menţionat, la finalul festivităţii, prof. Dumitru Irimia. „Fără contribuţia tuturor nu ne-am fi putut lăuda că Spartachiada este o reuşită. Vă invit şi vă aştept şi la anul să sărbătorim 5 ani de Spartachiadă” a spus Dumitru Irimia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: