IŞJ Suceava a validat rezultatele concursului de directori de şcoli

> Posturile vacante urmează să fie ocupate temporar, până la organizarea unui nou concurs

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a validat, vineri, rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct. În cazul posturilor de director şi director adjunct rămase vacante urmează să fie primite propuneri din partea unităţilor de învăţământ pentru numirea unor cadre didactice prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ, prof. Gabriela Scutaru, a declarat că în cursul zilei de vineri s-­a întrunit CA al instituţiei, care a validat rezultatele finale ale concursului. Scutaru a spus că pentru cele 79 de posturi de director şi cele 32 de posturi de director adjunct rămase neocupate după concurs, unităţile de învăţământ vor face propuneri de candidaţi pe care le vor înainta IŞJ Suceava, iar aceste propuneri vor fi analizate în CA al IŞJ Suceava. Ea a mai spus că propunerile unităţilor de învăţământ vor fi discutate întâi în consiliile profesorale şi vor fi ulterior înaintate IŞJ, iar CA al IŞJ Suceava va definitiva situaţia posturilor vacante până pe 23 decembrie a.c.

Inspectorul şcolar general adjunct a explicat că propunerile candidaţilor pentru posturile de conducere vacante trebuie să respecte prevederile metodologice, una dintre acestea referindu-se la faptul că persoana propusă să ocupe o funcţie de conducere într-o unitate de învăţământ trebuie să aibă, de regulă, calitatea de membru în Corpul de experţi pentru managementul educaţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: