Autorităţile sucevene lasă Inspectoratul de Poliţie fără terenul pentru construirea noului sediu

 > Contractul de concesionare a fost încheiat în urmă cu 12 ani, legea prevăzând că acesta încetează dacă obiectivele propuse nu sunt realizate în termen de 5 ani > Dacă se dovedeşte că respectivul contract a încetat din culpă, IPJ ar putea datora daune bugetului municipal

 Consiliul Local Suceava hotărăşte să retragă concesiunea pentru o suprafaţă de 6.600 mp de teren de pe bulevardul George Enescu, acordată Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Contractul de concesiune a fost încheiat în urmă cu aproape 12 ani, potrivit acestuia IPJ intenţionând să construiască un imobil de utilitate publică, cu caracter de sediu administrativ al Poliţiei şi să amenajeze locuinţe de serviciu şi parcări auto. Revenirea asupra Hotărârii Consiliului Local nr. 4 din 16 ianuarie 1995 „este motivată de faptul că, până la această dată, nu a fost edificată nicio construcţie pe terenul concesionat”. Terenul a fost concesionat pentru o perioadă de 99 de ani, la parafarea documentelor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean angajându-se „să realizeze lucrările de investiţii în conformitate cu dispoziţiile autorizaţiei de construire”. Conform legii, ratele anuale achitate până la încetarea contractului de concesiune din alte cauze decât expirarea duratei acestuia nu se restituie. Potrivit reglementărilor legale în domeniu, concesiunea poate înceta prin „retragerea concesiunii, rezilierea sau rezoluţiunea concesiunii în situaţia în care una dintre părţi nu-şi îndeplineşte obligaţiile contractuale, concesionarul schimbă destinaţia terenului concesionat ori devine în imposibilitatea de a realiza obiectivele de utilitate publică cu caracter social propuse, în termen de 5 ani de la încheierea contractului”. De menţionat este şi că partea contractantă din culpa căreia a încetat contractul datorează daune celeilalte părţi, dovedite în condiţii de legalitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: