„Se conturează tot mai clar o coaliţie a austerităţii”

 Deputatul ALDE Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, reacţionează ferm şi prompt faţă de intenţiile actualului guvern de a îngheţa salariul minim, precum şi faţă de proiecţia faţă de Legea Salarizării unitare la nivel de principii, conform căreia salariul minim ar trebui să ajungă de-abia în 2022 la 1625 de lei.

foto Alexandru BaisanuEl a declarat: „Acest guvern trebuie să plece în două săptămâni. Să dai legea salarizării de către un guvern care pleacă în două săptămâni, făcută în mod evident pe picior pentru 2022, arată o lipsă de respect şi responsabilitate faţă de români. Este o nouă acţiune care umple de ridicol guvernul tehnocrat.

Cel mai grav este că PNL apără aceste aberaţii şi chiar le susţine cu toată forţa. PNL şi Guvernul ZERO nu vor creşte salariile şi vor îngheţa salariul minim. Acestea sunt singurele lucruri de care putem fi siguri. Au avut posibilitatea să voteze creşterea de 15%, însă au absentat şi au contestat apoi legea.

PNL continuă politicile de austeritate ale PDL. PDL face jocurile acum în PNL şi se pregăteşte revenirea lui Băsescu în partid. Vedem că se conturează tot mai clar o coaliţie a austerităţii, prin care să se regrupeze vechii camarazi ai lui Băsescu şi ai lui Boc.

România nu poate să rămână o ţară în care forţa de muncă să fie ieftină. Românii nu trebuie să rămână în sărăcie, ci e cazul să iasă din această zonă. Nu putem să rămânem la coada clasamentului în Uniunea Europeană.

Guvernul Cioloş nu poate să rămână ancorat într-o gândire economică similară cu cea a guvernului Boc. România are şansa să profite de evoluţia economică din ultimii ani, iar românii trebuie să beneficieze. Guvernul României trebuie să lucreze în interesul românilor, în primul rând, iar acest lucru trebuie să se vadă.

Pentru prima dată după epoca Băsescu se revine la temele care dezbină românii. România nu trebuie să ajungă din nou în situaţia din urmă cu aproape 4 ani, atunci când se vorbea despre tăieri.” (O.M.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: