Marian Munteanu, primit la Suceava cu fanfară, de tineri îmbrăcaţi cu sumane negre, şi cu steaguri tricolore

> “Suceava este o vatră de viaţă spirituală foarte puternică”

 Liderul Alianţei Noastre România, Marian Munteanu, a fost primit, sâmbătă, la Suceava, la o acţiune electorală, cu fanfară, cu tineri îmbrăcaţi cu sumane negre şi fluturând steaguri tricolore, dar şi cu pâine şi sare.

Marian Munteanu le-a spus susţinătorilor prezenţi în sala mică a Casei Culturii din Suceava că această zonă este o vatră de spiritualitate.

„Suceava este o vatră de viaţă spirituală foarte puternică şi un loc foarte important pentru toată românitatea. Aici avem nişte repere esenţiale care fac parte din zestrea de valori pe care noi avem datoria să le întreţinem”, a spus Marian Munteanu.

El a arătat că are o legătură foarte strânsă cu judeţul Suceava, că de Suceava îl leagă cele mai frumoase amintiri, menţionând că duhovnicul său s-a mutat din Bucureşti la Marginea, unde a construit un schit, iar el a făcut numeroase drumuri spre Suceava pentru a se întâlni cu duhovnicul său, dar şi pentru a-l sprijini în demersurile sale.

Marian Munteanu le-a spus participanţilor la miting că cel mai important este acum să fie recâştigată încrederea pe care românii şi-au pierdut-o în ultimii ani.

„Ceea ce întreprindem împreună nu are legătură neapărat cu o campanie electorală sau cu votul. Noi avem în România o problemă mult mai gravă decât cea a votului. Foarte mulţi dintre oamenii noştri şi-au pierdut încrederea în ei înşişi. Unii s-au depărtat de Dumnezeu şi de aici pleacă foarte multe rele, alţii s-au lăsat influenţaţi de unii sau de alţii şi au ajuns aşa compatrioţii noştri să spună că nu se poate face nimic, că nu mai putem ieşi din năpasta asta”, a declarat Munteanu care a adăugat că milioane de români au plecat din ţară, iar alţii sunt pe picior de plecare.

„Avem o putere pe care nu o bănuim, încrederea pe care o avem unii în alţii” a spus Munteanu, care a menţionat că pentru distrugerea acestei încrederi „s-a lucrat cu forţe puternice”.

El consideră că mare parte din greşelile politice şi administrative făcute în ultimii ani pot fi prin reparate prin reclădirea încrederii.

Totodată, Marian Munteanu i-a încurajat pe cei prezenţi, arătând că ei reprezintă majoritatea din această ţară.

„Nu trebuie să vă descurajeze faptul că aveţi senzaţia că suntem puţini. Nu suntem puţini, noi suntem majoritatea. Să nu vi se pară exagerat. Eu cred şi simt că suntem majoritatea. E drept, o majoritate tăcută”, a spus Marian Munteanu.

El le-a transmis că speranţa nu poate fi reconstruită decât lucrând împreună şi că cel mai important este ca oamenii cinstiţi să fie promovaţi.

Marian Munteanu a mai declarat la Suceava că Alianţa Noastră România îşi propune să intre în Parlament.

„Dacă intrăm în Parlament putem să dezvoltăm această formaţiune mai repede. De dezvoltat o vom dezvolta oricum, însă prezenţa în Parlament ne îngăduie, pe de o parte, lansarea unor iniţiative legislative. Pentru asta ai nevoie de grupuri parlamentare, ai nevoie, oamenii au nevoie, să aibă acces la date şi informaţii pe care, prin intermediul Parlamentului, le poţi obţine de la sursă şi mai ales poţi deveni o voce prin care doleanţele legitime ale oamenilor să fie în mod corect reprezentate”, a spus Marian Munteanu.

El a menţionat că nu ştie ce procent va obţine formaţiunea sa, dar sigur va fi o surpriză pentru cei care livrează acum sondaje pe piaţă.

„Nu ştiu ce procent va fi. Există o stare de aşteptare şi un orizont de încredere pe care îl simt cum creşte. Este o parte a României, a României tăcute, care nu se regăseşte în zonele acestea mai vocale ale vieţii publice şi am încredere că aceşti oameni sunt alături de noi pentru că ceea ce noi facem este pe linia gândirii lor. Sunt oameni cinstiţi, oameni care şi-ar dori să trăiască în alte condiţii şi merită să trăiască în alte condiţii”, a spus Marian Munteanu.

El a mai adăugat că s-ar putea ca scorurile prezentate în sondaje să fie altele decât cele care vor fi după votul din 11 decembrie.

„Cei care vântură sondaje falsificate vor avea o mare surpriză. Se fac sondaje prin bucătării şi sunt puse pe media pentru a-i descumpăni pe oameni că nu ştiu ce partide au 40 la sută, altele au 10, altele 12, altele 1. Să vedem cine are 1 şi cine are 10. S-ar putea să fie invers”, a spus Marian Munteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: