De pe 12 decembrie, după mai bine de 30 ani

Fălticeniul va avea patinoar

Începând cu 12 decembrie fălticenenii vor avea, după mai bine de 30 de ani, un patinoar. Acesta va fi deschis până pe 28 februarie, însă dacă iarna îşi va prelungi şederea, se va putea practica patinajul pe gheaţa artificială şi în luna martie. Tarifele sunt de 10 lei/oră/persoană atât adulţi, cât şi copii. Închirierea unei perechi de patine va costa 10 lei pe oră, iar programul de funcţionare va fi zilnic, între orele 10-22, cu pauze în timpul zilei, între anumite intervale de timp, pentru refacerea gheţii.

Proiectul are la bază un parteneriat public privat între Consiliul Local Fălticeni şi S.C. Lichiardopol Parc S.R.L. Botoşani, pentru care au votat favorabil cei 15 consilieri locali PSD, consilierii ALDE şi PNL votând împotrivă pentru că nu au fost de acord ca partea de cheltuieli cu energia electrică să fie suportată din bugetul local. Conform hotărârii deliberativului local din 28 noiembrie a.c., patinoarul va fi amenajat mai jos pe fântâna arteziană din Piaţa “Nada Florilor” şi va fi dotat cu mantinelă, vestiare mobile, casa de bilete, nocturnă, căsuţe ambulante care să comercializeze vin fiert, cafea, ceai, colac secuiesc, vată de zahăr, popcorn. Patinoarul artificial va avea o suprafaţă de 650 m şi va putea găzdui până la 250 de persoane. Pentru iubitorii acestui sport vor fi puse la dispoziţie 300 de perechi de patine pentru închiriere.

Primăria va asigura spaţiul, energia electrică şi apa, paza şi salubrizarea, iar montarea patinoarului nu va împiedica buna desfăşurare a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, în data de 27 decembrie, în Piaţa „Nada Florilor”.

“Pentru a avea un preţ scăzut la bilete şi pentru a permite accesul gratuit pe patinoar (cu patine corespunzătoare) a copiilor şi elevilor cu posibilităţi materiale scăzute şi rezultate bune în activitatea şcolară, artistică şi sportivă într-un interval orar stabilit de comun acord cu partenerul nostru, am convenit să suportăm contravaloarea energiei electrice”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Ideea unui patinoar nu este nouă, în urmă cu doi ani municipalitatea având în plan o astfel de investiţie, lângă Sala de sport “Gabriel Udiştenu”, pe locul unde acum se află terenul cu zgură pentru tenis de câmp, dar s-a renunţat la idee pentru că cei 400.000 de lei prevăzuţi în buget s-au dovedit a fi insuficienţi. Ultimul patinoar a fost amenajat pe stadionul tineretului în 1981 de cunoscuţii campioni la patinaj Gabriela şi Cornel Munteanu, care, după absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, au fost repartizaţi la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza”, şi împreună cu elevii claselor la care erau diriginţi au realizat patinoarul.

“Urmare a numeroaselor solicitări ale locuitorilor municipiului, în anul 2015 Primăria Municipiului Fălticeni a intenţionat achiziționarea şi montarea unui patinoar artificial în vecinătatea Sălii de sport «Gabriel Udişteanu», lucru nematerializat, întrucât preţurile practicate pe piaţa de profil, chiar şi pentru patinoarele second hand, erau mult prea mari faţă de posibilităţile noastre. În scopul prelungirii spiritului sărbătorilor de iarnă şi spre bucuria copiilor, pentru organizarea evenimentelor prilejuite de sărbătorile de iarnă, S.C. Lichiardopol Parc Botoşani va amplasa în Piaţa «Nada Florilor» pe lângă patinoar şi alte echipamente/spaţii comerciale mobile aparţinând altor persoane juridice care să contribuie împreună cu acesta la buna organizare a activităţilor”, a precizat primarul Cătălin Coman. (I.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: