Gheorghe Flutur susţine că proiectul şoselei expres Siret-Paşcani a fost devansat şi va începe în 2017

 > În Master Planul General de Transport, investiţia este prevăzută după 2022

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat vineri că la solicitarea sa făcută Ministerului Transporturilor pentru urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la noul drum expres dinspre Siret către Ploieşti, a primit un răspuns prin care Guvernul îşi dă acordul pentru devansarea termenului pentru acest proiect.

drum-expres-hartaAstfel, Gheorghe Flutur a anunţat că a primit din partea Guvernului României un răspuns prin care Executivul îşi dă acordul pentru ca lucrările la noul drum expres Siret-Paşcani să fie începute de anul viitor.

„Guvernul a luat deja în calcul solicitarea noastră făcută cu argumente extrem de precise. Am informat Guvernul despre necesitatea demarării de urgenţă a acestei investiţii, având în vedere traficul extrem de aglomerat care vine dinspre Ucraina”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că Vama Siret este tranzitată anual de 500.000 de autovehicule, din care 100.000 de TIR-uri, precum şi de peste 1,2 milioane de pasageri. „Guvernul a răspuns că va prioritiza începerea lucrărilor dinspre Siret către Suceava, Paşcani şi mai departe spre Bucureşti, începând din primăvara anului 2017. Zilele acestea vom primi şi un document oficial de la Ministerul Transporturilor”, a spus Flutur, care a menţionat că investiţia este estimată la două miliarde de euro.

El susţine că este cea mai bună veste din acest an şi că ea vine şi ca urmare a demersurilor comune făcute de Suceava şi regiunea Cernăuţi. „Este cea mai bună veste din acest an, după toate demersurile pe care le-am făcut, pentru că vorbim aici despre o legătură rapidă, un drum expres pe patru benzi de circulaţie de la Siret, Suceava către Bucureşti”, a spus Flutur.

El consideră că urgentarea lucrărilor la drumul expres dinspre Siret către Bucureşti este absolut necesară în condiţiile în care Comisia Europeană a propus eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni şi că urmează să fie deschise încă patru puncte de frontieră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: