Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cere urgentarea montării parazăpezilor

> Generalul de brigadă Ion Burlui insistă asupra necesităţii mai bunei comunicări între structurile cu atribuţii în domeniu pe durata sezonului rece > „Aproape că ne-a trecut glonţul pe la ureche, atunci când am avut acea cădere de precipitaţii, un fel de zăpadă şi lapoviţă, din zona Câmpulung Moldovenesc”, a susţine şeful ISU

burlui Generalul de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, avertizează primăriile şi structurile abilitate să definitiveze Planul de acţiuni pentru sezonul rece. Burlui face apel la autorităţile locale şi instituţiile responsabile să nu aştepte ca agricultorii să elibereze terenurile agricole şi să înceapă montarea parazăpezilor. „Aş vrea să reamintesc celor care au responsabilităţi pe linia montării parazăpezilor că ar trebui să nu aşteptăm până ce se ridică toate culturile de pe câmp şi să începem acţiunea acolo unde terenul permite şi până nu este prea târziu”, a pus în vedere Burlui.

Generalul de brigadă a atras atenţia şi asupra asigurării siguranţei circulaţiei pe drumurile naţionale şi judeţene, subliniind că sunt importante toaletarea sau îndepărtarea arborilor cu probleme de pe marginea căilor de rulare, precum şi semnarea contractelor pentru deszăpezirea autovehiculelor abandonate. „În toamna aceasta, aproape că ne-a trecut glonţul pe la ureche, atunci când am avut acea cădere de precipitaţii, un fel de zăpadă şi lapoviţă, din zona Câmpulung Moldovenesc. Am fi putut avea ruperi de arbori la fel ca anul trecut, de aceea se impune să trecem la toaletarea lor. De asemenea, trebuie încheiate contractele de prestări servicii pentru ridicarea autoturismelor care pot să rămână, pe timpul iernii, blocate pe drumurile publice”, a reliefat Ion Burlui.

Nu în cele din urmă, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a oprit şi asupra necesităţii mai bunei comunicări între structurile cu atribuţii în domeniu. „Este necesar să menţinem permanent deschise canalele de comunicaţii între ISU, pe de o parte, ca unitate integratoare, cu instituţiile abilitate, astfel încât să acţionăm operativ”, a punctat generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: