Epistolă a lui John Lennon, adresată reginei Marii Britanii şi descoperită întâmplător, evaluată la 60.000 de lire

O epistolă scrisă de John Lennon şi adresată reginei Elisabeta a II-a în care îşi justifica gestul de returnare a medaliei MBE (Ordinul Imperiului Britanic) a fost evaluată la un eveniment dedicat memoriei formaţiei The Beatles, un prilej pentru casa de licitaţii Julien’s Auctions de a estima obiecte aduse de fanii trupei, potrivit EFE şi Xinhua.

Epistola scrisă de mâna fostului membru al legendarei trupe The Beatles a fost găsită într-o colecţie de discuri cumpărată cu numai 10 lire la un târg de vechituri. În scrisoarea adresată reginei Elisabeta a II-a, Lennon îşi explică gestul de returnare a medaliei MBE, distincţie acordată membrilor formaţiei în numele reginei. Până la eveniment, proprietarul scrisorii a bănuit că aceasta este o copie şi a fost uluit să descopere că ar putea valora o sumă atât de mare.

În scrisoare, fostul membru Beatles menţionează: „Returnez acest MBE în semn de protest împotriva implicării Marii Britanii în chestiunea Nigeria-Biafra, împotriva susţinerii pe care o acordăm Americii în Vietnam şi împotriva faptului că (melodia – n.r.) «Cold Turkey» a căzut în topuri”. „Aceasta este o bijuterie absolută şi suntem încântaţi să vedem un asemenea suvenir cu o semnificaţie istorică atât de mare. În mod ironic, la 26 octombrie membrii Beatles au primit medaliile MBE din partea reginei, aşa că e destul de potrivit ca scrisoarea să ne fie adusă exact la această dată”, a declarat Martin King reprezentantul evenimentului The Beatles Story.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: