CSM Suceava a trecut „examenul” cu Ştiinţa Petroşani

> Într-un meci contând pentru etapa a V-a, CSM Suceava – Ştiinţa Petroşani 30-20 (13-8)

Ieri, în cadrul etapei a V-a a Diviziei Naţionale de rugbi, pe stadionul „Unirea” din Suceava a poposit liderul competiţiei, Ştiinţa Petroşani. Oaspeţii au venit în Bucovina după un început în forţă de campionat, adunând patru victorii din tot atâtea partide disputate.

Deşi jucătorii petroşăneni nu arătau fizicuri impresionante, gen Lomu, ei au dovedit încă din startul întâlnirii cu CSM Suceava că au viteză şi sunt bine pregătiţi. Până să-şi dea seama cu cine au de-a face, sucevenii erau deja conduşi cu 5-0 pe tabela de marcaj. Oaspeţii au decis să nu folosească lovitura de picior din cauza vântului teribil care sufla în lunca Sucevei, în schimb, pentru a contracara jocul bun pe linia de treisferturi a petroşănenilor, gazdele au apelat mai des la acest procedeu.

În minutul 11, Dragoş Manole a prelucrat singur un balon, pe care l-a reprimit şi a reuşit să-l culce în terenul de ţintă advers. CSM Suceava a preluat conducerea cu 7-5, eseul mijlocaşului la grămadă fiind transformat de Sabin Creţu. După ce a ratat execuţia unei lovituri de pedeapsă de la circa 32 de metri, Sabin Creţu s-a revanşat reuşind trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă de la circa 27 de metri, în minutul 31.

La 10-5 pentru suceveni, oaspeţii au redus din handicap tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Scorul la pauză, 13-8 în favoarea grupării CSM Suceava, a fost stabilit tot de transformerul Sabin Creţu, care a materializat încă o lovitură de pedeapsă.

rugby-sv-petrosani-4-31-octImediat după reluarea partidei, CSM Suceava a primit un eseu pe centru din partea mijlocaşului la deschidere al echipei Ştiinţa Petroşani. În mod absolut incredibil, oaspeţii au ratat transformarea şi scorul a rămas 13-13.

Deşi mai iuţi şi mai bătăioşi, cu un joc mai bun în margine, petroşănenii nu şi-au valorificat aceste atuuri şi au fost depăşiţi pe grămadă. În urma unor atacuri succesive, suceveni au reuşit un nou eseu prin Nichiforiuc. Sabin Creţu a demonstrat de ce este capabil şi a dus scorul la 20-13 în favoarea echipei CSM Suceava. Tot elevii antrenorului Constantin Vlad au fost cei care au avut iniţiativa la acest scor şi, în urma unui atac în forţă, Creţuleac i-a pasat lui Elisei care a culcat balonul în terenul de ţintă al petroşănenilor. Sabin Creţu a transformat eseul şi scorul a devenit 27-13. Ştiinţa Petroşani a replicat imediat şi a reuşit o încercare transformată pentru a stabili scorul la 27-20. Chiar dacă oaspeţii erau pe val, CSM Suceava a reuşit o fază bună de atac care i-a determinat pe petroşăneni să greşească. Lovitura de pedeapsă acordată sucevenilor în minutul 74, în cazul în care era transformată, punea gazdele în postura de învingătoare chiar dacă Ştiinţa Petroşani reuşea un eseu transformat. Sabin Creţu a reuşit din nou o execuţie de excepţie şi precizia sa i-a dezarmat pe oaspeţi şi a stabilit scorul final, 30-20 în favoarea echipei CSM Suceava.

CSM Suceava se află la a treia victorie consecutivă, după succesele înregistrate cu CS Mănăştur Cluj şi Stejarul Buzău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: