Întrucât legea s-a modificat

Primăria Suceava reface documentaţia pentru autobuzele electrice

> „Am făcut un plan de mobilitate urbană, însă au apărut noi norme, iar acesta trebuie modificat” a declarat primarul Ion Lungu

Primăria Suceava va întocmi un alt plan de mobilitate urbană durabilă. În ciuda faptului că acesta a fost realizat ca anexă la Planul Urbanistic General (PUG), între timp un intervenit noi prevederi legale care obligă la refacerea documentaţiei. Întrucât respectivul plan este o condiţie pentru accesarea finanţărilor europene nerambursabile în cadrul Axei prioritare 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, autorităţile locale se văd obligate să procedeze la organizarea unei alte licitaţii.

lungu-planuri-urbanism„Suntem obligaţi să avem un plan de mobilitate urbană. Am făcut un plan, ca anexă la PUG, însă au apărut noi norme, iar acesta trebuie modificat. În consecinţă, am organizat o licitaţie la care s-au înscris opt ofertanţi şi aşteptăm rezultatele acesteia” arată edilul-şef.

Axa amintită finanţează investiţii în transportul urban, respectiv în căi de rulare, piste pentru biciclişti şi achiziţionarea de mijloace de transport electrice, bugetul total fiind de 1,12 miliarde de euro.

Autorităţile sucevene au întocmit proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, acesta având ca ţintă achiziţionarea a 40 de autobuze electrice. Lungu spune că planul de mobilitate urbană durabilă este foarte important, întrucât ia în calcul inclusiv zona metropolitană Suceava.

„Gândim ca primul proiect pe zona metropolitană să fie cel de transport interurban. Astfel, după ce vom aduce mijloacele de transport electrice, autobuzele în funcţiune în prezent vor circula în cele 14 localităţi partenere” a reliefat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI