Dascălii suceveni au salarii şi sporuri asigurate până la finele anului

Municipiul Suceava primeşte de la „centru” bani pentru plata cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar. Este vorba despre 617.200 de lei, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice înştiinţând Primăria că această alocare este urmare a modificărilor intervenite asupra sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate. Fondurile au menirea de a asigura plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale aferente trimestrului al patrulea al anului 2016, acestea fiind disponibilizate în urma centralizării notelor de fundamentare înaintate de centrele bugetare din învăţământul preuniversitar, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Din totalul celor 25 de centre bugetare de pe raza reşedinţei de judeţ, prin rectificare a bugetului local, câte un supliment financiar va ajunge la 11 dintre ele, cele mai mari sume fiind orientate înspre Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – 418.000 lei, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” – 271.000 lei şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” – 215.000 lei. Celelalte 14 centre bugetare vor avea parte de diminuări de fonduri, totalul estimat iniţial fiind mai mare decât necesarul. Tot prin rectificarea efectuată în şedinţă a Consiliului Local, în urma centralizării solicitării primite de la unităţile de învăţământ, pentru ultimul trimestru al anului, se alocă un alt supliment de 157.689 lei. Banii cu destinaţia asistenţă socială, respectiv ajutoare numerice în numerar, vor lua calea acoperirii drepturilor copiilor, elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă din municipiul Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI