Parcul „Şipote” este trecut în categoria „pădure-parc” şi va putea fi transferat municipalităţii

> Astfel, după demersuri care au durat 10 ani, în arealul Cetăţii de Scaun ar urma să fie amenajată o zonă de agrement care să fie inaugurată în 2018, cu prilejul Centenarului Unirii

Primăria Suceava ar putea intra în proprietatea parcului „Şipote”, informează primarul Ion Lungu, care crede că „într-un an de zile, acolo poate fi amenajată o zonă de agrement”. Aceasta, după ce, potrivit unei adrese a Direcţiei Silvice, 28,19 ha din zona Cetăţii de Scaun a Sucevei au fost clasificate drept pădure special amenajată în scop recreativ, respectiv „pădure-parc”.

sipote„Aceasta înseamnă că vom putea face transferul mai uşor la municipalitate. Acest lucru se discută de vreo 10 ani, iar, în măsura în care nu mai este încadrat ca fond forestier, vom putea transfera mai uşor. Ca atare, împreună cu dl preşedinte Gheorghe Flutur, vom face demersuri la Guvern, la Romsilva, astfel încât să transferăm măcar aceste 28,19 ha, care, într-o primă fază, sunt suficiente pentru a amenaja o zonă de agrement”, a punctat primarul, menţionând că noua zona de agrement ar putea fi inaugurată în 2018 cu prilejul Centenarului Unirii.

În anul 2005, Primăriei Suceava, în calitate de revendicator, i-a fost reconstituit, de către Comisia judeţeană de fond funciar de pe lângă Prefectură, dreptul de proprietate pentru 4 ha din suprafaţa forestieră în cauză. Însă, tot atunci, juriştii executivului sucevean s-au adresat instanţei, Judecătoria Suceava dând câştig de cauză acestora şi hotărând restituirea în întregime a celor 177 ha solicitate, care figurează ca fiind pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi. Din total, circa 155 ha se află în arealul Şipote – Cetatea de Scaun a Sucevei, iar diferenţa în zona Zamca. La acea dată, potrivit Primăriei Suceava, condusă tot de Ion Lungu, condiţiile naturale din valea Cetăţii de Scaun erau considerate prielnice organizării, cu costuri minime şi implicarea capitalului privat, a unui atractiv obiectiv de agrement. „Este o problemă care încă nu este rezolvată de Romsilva, deşi Codul silvic s-a modificat. În prezent, în loc să apară ca parc, «Şipote» este în evidenţa Romsilva, ca fiind fond forestier” arăta, în vară, Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI