Liviu Dragnea

PSD depune luni la Parlament un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe

PSD va depune astăzi, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, de la 1 ianuarie 2017, a anunţat ieri preşedintele partidului, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Între taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Referindu-se la timbrul de mediu, el a arătat că toţi cei care dau în judecată statul român câştigă şi statul român le înapoiază banii, acesta fiind un principal argument pentru eliminarea unei astfel de taxe. „Tot aud vorbind, îşi asumă de fapt, în frunte cu preşedintele, ceilalţi de la PNL, USR, tehnocraţii mai ales, dragostea lor pentru diaspora, dar nu fac nimic în afară de declaraţii şi manipulare. Sunt 33 de taxe consulare şi de cetăţenie Aşa sprijină statul român, aşa îşi respectă statul român cetăţenii care trăiesc în afara ţării. Vor fi eliminate”, a adăugat liderul social-democraţilor.

În ceea ce priveşte taxa radio tv, Liviu Dragnea a afirmat că în fiecare an se alocă de la bugetul de stat sume pentru TVR. „Cea mai mare parte din aceste sume, marea masă a cetăţenilor nu ştie lucrul ăsta, nu rămân în bugetul TVR, nu sunt folosite pentru funcţionarea TVR, ci pentru a finanţa alte achiziţii la o altă structură, la o altă societate de stat. Taxa radio tv trebuie să fie plătită de la bugetul de stat dacă guvernul îşi asumă sau trebuie să-şi asume că susţine postul public de televiziune”, a subliniat Dragnea.

Prevederea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, cuprinsă şi în programul economic de guvernare al PSD, preconizează, de la 1 ianuarie, un impact „foarte mic”, de 0.1 % din PIB. În documentul prezentat duminică PSD susţine că impactul reprezintă de fapt 90% din timpul necesar pentru plata taxelor nefiscale, 80% din valoarea taxelor nefiscale şi 50% din numărul taxelor nefiscale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI