„Isteţii” de la GPN „Lizuca” Fălticeni au sărbătorit Ziua mondială a zâmbetului

În fiecare an, în prima zi de vineri a lunii octombrie este aniversată Ziua mondială a zâmbetului (World Smile Day). Ziua a fost iniţiată după ce, în 1963, americanul Harvey Ball a creat imaginea „feţei zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte şi o paranteză. Această imagine creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai uşor de recunoscut pe plan mondial pentru stările de fericire, bucurie şi voie bună. În prezent oamenii din toată lumea folosesc „faţa zâmbitoare” cu scopul de a-şi exterioriza emoţiile pozitive. Constatând supracomercializarea simbolului său, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului, stabilind prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a aniversa Ziua mondială a zâmbetului. Pentru prima dată în 1999, a fost marcată în oraşul natal al lui H. Ball, din Worcester, şi a continuat să fie aniversată şi în anii următori devenind cunoscută în întreaga lume. Fundaţia Harvey Ball World Smile, creată după decesul acestuia în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.

Preşcolarii grupei mijlocii „Isteţii” de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” Fălticeni, alături de educatoarea lor, Doiniţa Balan au sărbătorit Ziua internaţională a zâmbetului printr-o campanie veselă, de promovare a grădiniţei printre fălticeneni. După ce-au desfăşurat diverse jocuri şi activităţi în incinta grădiniţei, ei s-au deplasat în oraş, unde au împărţit baloane şi emoticoane cu feţe zâmbitoare.

„Ţinând cont că astăzi este Ziua mondială a zâmbetului ne-am hotărât să sărbătorim şi noi zâmbetul, în mod creativ şi distractiv. Preşcolarii au sărbătorit în zâmbet şi cu zâmbet această zi minunată spunând glume, prin jocuri distractive, realizând smile-uri. Şi au descoperit că zâmbetul are beneficii medicale, că oamenii care zâmbesc sunt mai frumoşi, că zâmbetul prelungeşte viaţa şi că un zâmbet nu costă nimic, dar valorează mult! Pentru a încuraja starea de bine şi spiritul pozitiv, pentru o viaţă frumoasă şi veselă, ne-am deplasat în zona centrală a municipiului împreună cu părinţii şi am împărţit zâmbete, baloane şi emoticoane cu cel mai cunoscut simbol al veseliei şi bunăvoinţei. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se simtă mai bine, să fie mai vesel şi să nu uite că «Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău» – Tom Wilson”, ne-a spus ed. Doiniţa Bălan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI