În Italia

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu participă la cea de a 29-a reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regionala Europa

Deputatul PNL de Suceava prof. univ. dr. Sanda­-Maria Ardeleanu, participă, începând de luni, la cea de a 29­-a reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regionala Europa, care se desfăşoară în Italia, la Saint Vincent, Vallée d’Aoste.

Parlamentarul sucevean, care este preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, a declarat că tema generală a dezbaterilor este „Francofonia economică”, iar intervenţia sa va fi în cadrul secţiunii „Rolul inovării şi al economiei cunoaşterii, măsurile ce vizează întărirea formării şi ameliorarea accesului tinerilor la antreprenoriat şi susţinerea întreprinderilor în contextul internaţionalizării”.

„Este momentul să mulţumim APF pentru susţinerea acordată Delegaţiei Parlamentului României în schimbarea statutului acesteia din membru asociat în membru cu drepturi depline. Votul APF a fost acordat în cadrul întâlnirii de la Antananarivo, Madagascar, în iulie 2016” a spus Sanda­-Maria Ardeleanu.

Ea a arătat că, în discursul său, va exprima preocupările României pentru schimbări majore în educaţie care vizează, printre altele, dezvoltarea învăţământului profesional şi întărirea învăţământului dual „Proiectul «România educată», lansat de preşedintele României, se află în plină desfăşurare, implicând, direct sau indirect, toţi actorii societăţii româneşti responsabili cu educarea şi formarea tinerei generaţii, dar şi cu cercetarea ştiinţifică”.

Totodată, prof. univ. dr. Sanda­Maria Ardeleanu a mai precizat că în cuvântul său va aminti importanţa organizării Forumului Mondial al Femeilor Francofone, la Bucureşti, în 2017, ca şi a Forumului economic din 2018, la iniţiativa secretarei generale a OIF, Michaëlle Jean, şi a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: