Sucevenii vor rămâne fără apă caldă şi în vara aceasta

> „Sper să întrerupem prin rotaţie, pe zone, acolo unde avem de intervenit”, a declarat primarul Ion Lungu > Anul trecut a fost făcută aceeaşi promisiune, însă în cartierul Obcini înlocuirea a câtorva sute de metri de conducte a ţinut mai mult de o lună

Chiar dacă Termica este în faliment, iar municipiul Suceava are un nou operator al serviciului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, sucevenii nu scapă de săptămânile de vară în care nu vor avea apă caldă la robinete. Perioada pentru reparaţiile de pe reţele şi reviziile din punctele termice încă nu au fost programată încă, însă primarul Ion Lungu precizează că, în acest sens, va avea discuţii cu oficialii Thermonet, care, în premieră de la preluarea activităţii, vor face lucrări de pregătire a sistemului centralizat pentru funcţionarea din sezonul rece.

Şeful administraţiei locale subliniază că va insista ca întreruperea furnizării să nu fie una totală, ci să vizeze, pentru perioade cât mai scurte de timp, doar zonele cu probleme, astfel încât sucevenii să nu aibă de suferit din cauza lipsei alimentării cu apă caldă. „Vom avea discuţii cu cei de la Thermonet, privind programul de reparaţii din această vară, însă nu doresc să facem întreruperi o lună de zile. Sper să sistăm furnizarea prin rotaţie, pe zone, acolo unde avem de intervenit”, a declarat primarul.

În urmă cu un an, Ion Lungu făcea cunoscut că sucevenii nu vor fi afectaţi pe durata întregii luni august, la fel ca şi în anii anteriori, promisiune parţial ţinută, întrucât, de exemplu, în cartierul Obcini, pe bulevardele Corneliu Coposu şi Prefect Gavril Tudoraş, înlocuirea a câtorva sute de metri de conducte a ţinut mai mult de o lună. Pe lângă lucrări de reparaţii la reţele de transport, distribuire şi furnizare, prioritate o are modernizarea punctelor termice Parc, Obcini 4 şi Zamca 4. De altfel, primarul Ion Lungu face demersuri la Bucureşti pentru disponibilizarea sumelor din cadrul Programului guvernamental „Termoficare 2006-2020”, astfel încât banii să nu vină în toamnă şi să nu mai poată fi cheltuiţi.

Până acum, în Suceava, cu bani de la bugetul de stat, au fost reabilitate 18 puncte termice din cele 49 existente, adică aproximativ 40% din total; conducte secundare în lungime de 62 km, din totalul de 152 km (36,7%), în timp ce reţelele principale au fost înlocuite în proporţie de 28,6% din total. Începând din 2004 şi până acum, în sistemul de termoficare sucevean au fost investite, inclusiv prin Proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, fonduri de circa 25 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: