Aproape 6.000 de suceveni au bătut la uşa AJOFM pentru un loc de muncă

> Peste 235 de şomeri au beneficiat de reconversie sau de recalificare profesională

 În primul trimestru al anului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a asistat 5.875 de persoane care s-au adresat instituţiei în vederea găsirii unui loc de muncă, informează directorul executiv Mirela Adomnicăi, potrivit căreia ţinta anului 2016 este ocuparea, prin măsuri active, a 10.000 de adresanţi. Astfel, în ceea ce priveşte stimularea mobilităţii geografice a forţei de muncă, prin această măsură activă au fost ocupate patru persoane, dintre care trei s-au încadrat cu schimbarea domiciliului, beneficiind de prima de instalare. De prime de încadrare au avut parte 25 de absolvenţi, care, prin această măsură activă, au fost stimulaţi să se angajeze în primul an după absolvire. Un alt aspect are în vedere stimularea angajatorilor care încadrează în muncă persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, de această facilitate beneficiind, până la începutul lunii aprilie, un singur absolvent. În acelaşi spirit, prin subvenţionarea locului lor de muncă şi încheierea de contracte de solidaritate, au fost ocupaţi cinci tineri aflaţi în risc de marginalizare.

În primele 3 luni ale anului, AJOFM a avut în atenţie facilitarea mobilităţii profesionale, obiectiv care are în plan atragerea la cursurile de formare profesională a cel puţin 5% din numărul mediu de şomeri din evidenţa instituţiei. Drept urmare, în această perioadă 235 şomeri au beneficiat de reconversie sau de recalificare profesională. Conform Mirelei Adomnicăi, din totalul şomerilor înscrişi la cursuri, 130 de persoane provin din mediul rural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: