Un regizor basarabean va forma echipa de actori a Teatrului „Matei Vişniec” Suceava

> Direcţia artistică, condusă de managerul Carmen Veronica Steiciuc şi de un director artistic, are prevăzute 15 posturi din totalul de 31 ale noii instituţii teatrale, 13 dintre acestea fiind rezervate actorilor

Regizorul Andrei Munteanu, care l-a avut contracandidat pe Alexandru Nagy, va fi directorul artistic al teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava. Anunţul a fost făcut ieri, de primarul Ion Lungu, care a precizat că îşi pune speranţele în constituirea unei adevărate şcoli sucevene de teatru.

Andrei Munteanu s-a născut pe 24 decembrie 1983, în Chişinău, a studiat în Moscova şi Bucureşti, primul spectacol în Bucureşti montându-l la Teatrul Evreiesc, în 2010.

 „Vreau să facem o adevărată şcoală de teatru la Suceava şi sunt optimist că aşa va fi. Dl Andrei Munteanu are un cv, impresionant, iar ca necunoscător în cultură îmi permit, totuşi, să-mi exprim părerea că este omul cel mai important din teatru. Va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce înseamnă selecţia actorilor” a precizat edilul-şef.

Ion Lungu spune că pentru următoarea şedinţă a CL va întocmi un proiect de hotărâre prin care lui Andrei Munteanu, noul directorului artistic al Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, i se va repartiza o locuinţă de necesitate din fondul locativ al Primăriei. „Astăzi, dumnealui locuieşte în Bucureşti. Va veni la Suceava, de aceea vom face tot posibilul să-i acordăm o locuinţă de necesitate. Înţeleg că este un profesionist şi sper ca teatrul din Suceava să fie pe mâini bune. În perioada următoare – un rol important avându-l directorul Carmen Viorica Steiciuc –, va fi angajat şi restul personalului, inclusiv actorii” a subliniat primarul.

Ion Lungu a mai evidenţiat că, în vederea promovării activităţii teatrale, Primăria se află în faza demersurilor pentru semnarea unui contract de 10 ani cu Ministerul Culturii. Direcţia artistică, condusă de managerul Carmen Veronica Steiciuc şi de un director artistic, are prevăzute 15 posturi din totalul de 31 ale noii instituţii teatrale, dintre care 13 pentru actori. Biroul tehnic de scenă va avea, pe lângă şeful acestuia, adică regizorul tehnic, un operator de lumini; un operator de sunet, video şi efecte speciale; trei maşinişti, un recuzitor. Compartimentul financiar-contabil şi administrativ va funcţiona cu contabil-şef, economist, expert de dezvoltare, inginer de sistem IT, casier şi şofer. Câte o persoană urmează va fi angajată la compartimentele juridic, resurse umane şi secretariat marketing.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: