Printr-un proiect cu finanţare norvegiană

Ritmic Com SRL demarează reciclarea deşeurilor din plastic

Sediul firmei Ritmic Com SRL Ilişeşti a găzduit ieri evenimentul de prezentare a instalaţiei de procesare a deşeurilor reciclabile, realizată în urma desfăşurării proiectului „Business Environmental Approach for Sustainable Use and Recovery of Resources”/ „Abordarea economică şi de mediu în vederea utilizării sustenabile şi reciclării resurselor” (cu acronimul BESURE). Pentru acest proiect, firma Ritmic Com SRL a obţinut finanţare de la Guvernul Norvegiei, în cadrul Green Industry Innovationn Programme Romania, graţie parteneriatului dezvoltat cu International Development Norway. Bugetul total al proiectului a fost de 802.943 euro, din care valoarea grantului este de 450.000 euro. Proiectul a debutat în luna octombrie 2015, prin valorificarea iniţiativelor şi resurselor locale, la care s-a adăugat consultanţa partenerului norvegian, International Development Norway, şi a constat – după cum a prezentat dl Costel Corneanu, manager de proiect, la conferinţa de presă de ieri ce a precedat prezentarea instalaţiei – în achiziţionarea şi punerea în funcţiune în mod personalizat a unei tehnologii moderne pentru reciclarea deşeurilor din plastic şi producerea de materie primă din aceste deşeuri.

Invitaţia organizatorilor de a participa la prezentarea rezultatelor proiectului a fost onorată de reprezentanţi ai Innovation Norway, membri şi ai partenerilor din cadrul proiectului BESURE, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale – primăriile din Ilişeşti, Şcheia şi Stroieşti –, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, precum şi parteneri şi colaboratori ai Ritmic Com SRL.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: