Primarul Lungu, afectat de spectrul retrogradării echipei Rapid CFR

> Echipa de fotbal a primit 500.000 lei din totalul de 1,7 milioane de lei aprobat, diferenţa urmând a fi dată doar dacă se va înregistra performanţă > „Nu am ce să-mi reproşez, nerămânându-mi decât să intru în teren, să joc şi eu” a reliefat primarul Ion Lungu

 Ion Lungu, primarul Sucevei, îi urează succes lui Daniel Bălan, noul antrenor al echipei de fotbal de liga a II-a Rapid CFR. El spune că a auzit din presă despre plecarea lui Costel Ilie, arătând că municipalitatea acordă doar sprijin financiar, neamestecându-se în aspectele de ordin organizatoric şi competiţional. Pe de altă parte, primarul s-a declarat afectat de rezultatele proaste din ultima perioadă ale fotbaliştilor de la Rapid CFR, acestea venind tocmai pe fondul disponibilizării din bugetul local a 510.000 de lei.

„Primăria şi-a făcut datoria, dând până acum 30% din sumă, în aşa fel încât echipa de fotbal să poată avea bani. Din păcate rezultatele nu apar, ba mai mult, văd că suntem ameninţaţi chiar cu retrogradarea. Mă doare acest lucru. Sigur, noi avem prinsă în buget, pentru anul acesta, o sumă de 1,7 milioane de lei, însă aceşti bani vor fi daţi doar în funcţie de performanţă. Am făcut tot posibilul şi am dat cu celeritate prima tranşă, dar nu avem feedback de partea cealaltă. De unde discutam de promovare, acum vorbim de retrogradare. Nu am ce să-mi reproşez, nu mi-ar mai rămâne decât să intru în teren şi să joc şi eu” a explicat Ion Lungu.

De menţionat este faptul că, în decembrie 2013, la licitaţia pentru atribuirea de fonduri nerambursabile din bugetul local, Rapid CFR Suceava şi-a adjudecat fonduri în valoare de 1,1 milioane de lei, dar, şi la acel moment, disponibilizarea sumei a fost condiţionată de rămânerea acesteia în Liga a II-a.

În octombrie anul trecut, Lungu anunţa că, în perspectiva unei posibile promovări în prima ligă a echipei sucevene, stadionul Areni ar putea intra în lucrări de modernizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: