Premiul I la Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca” pentru Trupa „Birlic”

Trupa de Teatru „Birlic” a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, formată din elevi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a obţinut Premiul I şi Premiul Special pentru direcţia de scenă pentru spectacolul „Despre amor, omor şi umor” din „Povestea vorbei” de Anton Pann, în regia lui Ovidiu Cuncea, la cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca”, desfăşurat la Sebeş, judeţul Alba, în perioada 15-17 aprilie.

Trupa Birlic 1Elevi actori de la licee din Arad, Bucureşti, Fălticeni, Mangalia, Roman şi Sebeş s-au apropiat de evoluţia profesioniştilor în cadrul concursului de interpretare dramatică. Evoluţiile artistice ale liceenilor au fost evaluate de un juriu prezidat de actriţa Adriana Trandafir de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, din care au mai făcut parte Manuella Popescu, realizator la Centrul Cultural Media – Redacţia Teatru Bucureşti, şi criticul de teatru şi film, Rareş Tileagă.

În finala festivalului au fost şase trupe de teatru ale elevilor: „Birlic” Fălticeni, coordonatori Liviu Mihăilă şi Gheorghe Dascălu, „Theater AMG”, Liceul Teoretic „A.M. Guttenbrunn” Arad, „Arthesium”, Liceul Teoretic „Hyperion” Bucureşti, „Gong”, Asociaţia Cultural-Artistică „Gong” Roman, „Thaliamar”, Liceul Teoretic „Callatis” şi Colegiul Economic Mangalia (câştigători ai marelui premiu) şi „Colb”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş.

Spectacolul „Despre amor, omor şi umor” din „Povestea vorbei” de Anton Pann, a fost pregătit de actorul şi regizorul Ovidiu Cuncea în toamna anului trecut împreună cu 11 membri ai Trupei de teatru „Birlic” din Fălticeni (Maria Simion, Rareş Ţabrean, Radu Bosta, Diana Afrăsinei, Răzvan Conţu, Lorena Saviuc, Cristian Frîncu, Andreea Răileanu, Daniel Popa, Andreea Nechita, Cosmin Ştefan).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: