Gabriel Căldărariu, din Rădăuţi, dat în urmărire generală

> El a fost condamnat la 6 ani de detenţie într-un centru de minori > Fratele lui, Zăbar, execută deja 20 de ani de închisoare pentru o dublă tentativă de omor, la care cei doi, au participat împreună

caldarariu_gabriel-petronelÎn timp ce fratele lui mai mare, Zăbar Căldărariu, a intrat deja la închisoare, pentru 20 de ani, deoarece a încercat să omoare un poliţist şi un jandarm, Gabriel, de 17 ani, partener la acele acte de violenţă, este în continuare de negăsit.

Drept urmare, la începutul acestei săptămâni, Poliţia Română l-a trecut pe minor pe lista persoanelor urmărite general.

La sfârşitul lunii martie, Curtea de Apel Suceava a confirmat hotărârea Tribunalului Suceava, care, odată cu condamnarea fratelui mai mare pentru dublă tentativă de omor, a dispus şi trimiterea lui Căldărariu cel mic la 6 ani de detenţie într-un centru de minori, pentru aceeaşi infracţiune.

 Condamnarea celor doi fraţi din Rădăuţi, un permanent pericol public, a fost finalul unor violenţe extreme, petrecute în noaptea de 4 spre 5 iulie 2015.

În acea noapte, Zăbar şi Gabriel au băut bine într-un club din Vatra Dornei, pe cheltuiala unor necunoscuţi, apoi le-a venit de distracţie într-un club. Cum nu aveau nicio leţcaie, au pus ochii pe un tânăr care avea ceva bani în portofel, pe care l-au ameninţat, l-au intimidat şi la final i-au luat 110 lei.

Un poliţist, aflat în clubul cu pricina, l-a identificat pe Zăbar Căldărariu şi i-a solicitat o discuţie în afara localului. În spatele poliţistului, acesta a spart două sticle de bere şi, cu cioburile rămase, l-a atacat pe omul legii, tăindu-l în zona gâtului.

În sprijinul poliţistului a venit un jandarm, cei doi reuşind să-l imobilizeze pe agresor, moment în care Gabriel Căldărariu a apărut la rându-i cu un ciob de sticlă, cu care l-a tăiat pe jandarm în zona toracelui, dar şi pe poliţist, pe braţe.

Toată nebunia se petrecea în afara clubului, acolo unde fratele cel mic a aruncat spre jandarm şi un ditai bolovanul, care, dacă şi-ar fi atins ţinta, ar fi provocat leziuni fatale.

Răniţi grav şi plini de sânge, poliţistul şi jandarmul au reuşit totuşi imobilizarea celor doi fraţi Căldărariu şi plasarea lor organelor de anchetă.

Gabriel Căldărariu, care va împlini 18 ani pe 20 iunie a.c., a fost cercetat în libertate, dar, până la condamnarea din 29 martie, a dispărut.

Fratele lui, care la momentul agresiunii de la Vatra Dornei era cercetat şi într-un dosar de şantaj asupra unor elevi din aceeaşi localitate, a fost condamnat definitiv şi execută 20 de ani închisoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: