O mie de persoane expuse profesional la radiaţii ionizante

> În evidenţa DSP Suceava se află 94 obiective nucleare > La Exploatarea minieră Crucea sunt sub supraveghere dozimetrică 613 persoane

Laboratorul pentru igiena radiaţiilor ionizante, de pe lângă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a făcut, în cursul anului trecut, 233 de controale igienico-sanitare şi de radioprotecţie, se arată într-o informare a instituţiei, în care se precizează că au fost eliberate inclusiv 147 buletine de verificare a aparatelor radiologice. În acelaşi timp, supuse analizei din punct de vedere al conţinutului radioactiv al alimentelor, apei potabile şi al apelor minerale au fost 212 de probe, precum şi de 343 de probe de aer, iar conform sursei citate toate s-au dovedit a fi „corespunzătoare”.

Potrivit informării DSP, în evidenţa Laboratorului pentru igiena radiaţiilor ionizante, în judeţul Suceava se află 976 de persoane expuse profesional la radiaţii ionizante, 338 dintre acestea aparţinând categoriei personalului medical, iar 638 fiind dintre cei care activează în domeniul industrial. De menţionat este, de asemenea, că în evidenţa laboratorului sucevean figurează 94 obiective nucleare. Astfel, obiectivul nuclear major supravegheat şi monitorizat de laboratorul de pe lângă Direcţia de Sănătate Publică este Exploatarea minieră Crucea, în cadrul acesteia sub supraveghere dozimetrică fiind 613 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: