Un autotren încărcat cu cărbune a luat foc în Vama Siret

În noaptea de marţi spre miercuri, saci cu cărbuni transportaţi într-un autotren aflat în drum spre Ucraina au luat foc. Camionul tocmai tranzitase Vama Siret şi se afla staţionat în zona neutră dintre România şi Ucraina, când şoferul a observat fumul care ieşea din interiorul remorcii, cerând ajutor.

Solicitarea prin 112 a venit în jurul orei 2.45, două autoutilitare ale Gărzii de Intervenţie Siret plecând imediat la faţa locului. Pompierii aveau să constate mai târziu că, în contact cu apa şi oxigenul, cărbunele transportat se autoaprinsese şi ardea mocnit de ceva vreme.

Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, la sosirea echipajelor, cărbunii, depozitaţi în mai mulţi saci de plastic stivuiţi în vagonul autotrenului, ardeau deja cu degajare mare de fum şi de căldură, existând pericolul de propagare la întreaga încărcătură şi la capul tractor.

Pericolul a fost înlăturat însă de pompierii militari, care au localizat incendiul şi l-au lichidat, nu înainte de a îndepărta persoanele din zona de risc.

Unul câte unul, pompierii au descărcat sute de saci cu cărbuni din remorcă şi, astfel, s-au asigurat că niciun focar de incendiu n-a mai rămas în încărcătură.

Intervenţia s-a încheiat la ora 4.50, pompierii reuşind să salveze, cu pagube minime, aproximativ 2000 de saci şi să împiedice distrugerea autotrenului.

“Au ars circa 50 de saci cu cărbuni şi s-au degradat alţi 20 de saci, precum şi podeaua vagonului, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp” a comunicat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava .

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: