Primăria Suceava ar putea amenaja zece parcări supraterane

> Acestea sunt concepute cu 28 de locuri pe un nivel, până la finele anului putând fi amenajate două asemenea obiective > Potrivit primarului Ion Lungu, o singură parcare supraterană ar costa până la 2 milioane de euro, finanţarea urmând a fi atrasă prin perfectarea de parteneriate publice-private

Primăria Suceava comandă un studiu de oportunitate pentru realizarea de parcări supraterane în cartierele municipiului, a informat ieri, în conferinţă de presă, şeful administraţiei locale, Ion Lungu.

„Numărul de maşini din municipiul Suceava este foarte mare. Acesta este un lucru bun, pentru că înseamnă putere de cumpărare, bunăstare, însă, în acelaşi timp, cu infrastructura pe care o avem, nu putem găzdui aceste maşini. Ca atare, avem prins în bugetul pe acest an un studiu pentru a realiza parcări supraterane în oraşul nostru” reliefează Lungu.

Edilul-şef precizează că în proiect sunt incluse zece spaţii pe care ar putea fi ridicate noile parcări. Acestea vor fi supuse dezbaterii publice, astfel încât să fie obţinut acordul riveranilor. Lungu evidenţiază că, din totalul „locaţiilor”, cinci se află în zona centrală a Sucevei, care rămâne foarte aglomerată, în ciuda existenţei parcării subterane, cât şi a faptului că pietonalul din preajma Palatului Administrativ a devenit parc de maşini. Alte trei parcări supraterane sunt prevăzute pentru cartierul George Enescu, un cartier foarte vitregit din acest punct de vedere, cu străzi foarte înguste şi multe autoturisme. O parcare supraterană ar putea fi ridicată în preajma sediului Primăriei, iar o alta în cartierul Zamca. Şeful administraţiei locale arată că noile parcări supraterane va trebui să se încadreze în specificul urbanistic, numărul de etaje urmând a fi stabilit în funcţie de acesta. Parcările sunt concepute cu 28 de locuri pe un nivel, iar de la caz la caz, pot avea cinci niveluri, cu un total de 140 de locuri, inclusiv demisolul.

Rezultatul dezbaterii publice ar urma să fie cunoscut până la începutul lunii mai, după care va fi supusă aprobării în Consiliul Local.

În acest an, există posibilitatea amenajării a două parcări supraterane, una în zona centrală a municipiului şi una în cartierul George Enescu.

Primarul Ion Lungu a declarat că o singură parcare supraterană ar costa până la 2 milioane de euro, finanţarea urmând a fi atrasă prin perfectarea de parteneriate publice-private.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: