La USV s-a inaugurat Centrul de Reuşită Universitară

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a fost inaugurat ieri Centrul de Reuşită Universitară (CRU), sub coordonarea Agenţiei Universitare a Francofoniei – Biroul pentru Europa centrală şi orientală de la Bucureşti (BECO – AUF).

Evenimentul de lansare al CRU s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor AUF, a conducerii USV, a primarului municipiului Suceava, a cadrelor didactice şi a studenţilor din mediul universitar sucevean.

Proiectul Centrului de Reuşită Universitară s­a născut ca urmare a vizitei pe care directorul BECO al AUF, Fabien Flori, a efectuat­o la Suceava, la invitaţia deputatului PNL de Suceava prof. univ. dr. Sanda­Maria Ardeleanu şi graţie eforturilor şi implicării directe a rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Moderator al evenimentului inaugurării a fost directorul Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, conf. univ. dr. Olga Gancevici, ea subliniind că CRU se adresează deopotrivă studenţilor de la licenţă, masterat şi doctorat, cât şi cadrelor didactice, de la toate facultăţile din cadrul USV.

La rândul său, prorectorul cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, prof. univ. dr. Ştefan Purici, a declarat că Centrul de Reuşită Universitară este o instituţie care promovează cunoaşterea, cercetarea şi educaţia.

„Centrul de Reuşită Universitară este o instituţie care îşi va permite şi va putea realiza o legătură între învăţământul universitar şi învăţământul preuniversitar, între mediul academic şi comunitatea locală” a spus prof. univ. dr. Ştefan Purici.

Din partea Agenţiei Universitare a Francofoniei de la Bucureşti a fost prezentă la inaugurarea CRU Ana Maria Roxana Ţurcanu, care a arătat că centrul de la Suceava face parte dintr-o reţea de 46 de astfel de instituţii deschise în 15 ţări din Europa Centrală şi Europa Orientală.

„Faptul că astăzi se inaugurează acest centru se datorează dinamismului echipei de la Suceava” a ţinut să evidenţieze Ţurcanu.

Primarul Ion Lungu a declarat că municipalitatea a sprijinit mereu activităţile Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi şi-a exprimat convingerea că instituţia de învăţământ superior va fi „un vârf de lance în proiectele de dezvoltare a zonei Suceava – Botoşani”.

Prof. univ. dr. Sanda­Maria Ardeleanu a mulţumit tuturor celor care s­au implicat pentru realizarea CRU, menţionând că universitatea suceveană avea nevoie de un astfel de loc în care să fie promovată excelenţa.

„De ani de zile aveam nevoie să intrăm într-o reţea de centre care să poată să disemineze bunele practici, nu numai în domeniul francofoniei, ci în toate domeniile de activitate” a declarat Ardeleanu.

Ea a amintit în discursul său că marţi a fost prezentă la Palatul Cotroceni, unde a vorbit despre importanţa francofoniei. „Avem nevoie de francofonie pentru că francofonia înseamnă valori, dar şi să te baţi pentru nişte valori: toleranţă, pace. Avem nevoie de francofonie mai mult ca niciodată. Francofonia este o mişcare la nivel mondial care trebuie mult mai bine exploatată” a mai spus prof. univ. dr. Sanda­Maria Ardeleanu.

Centrul de Reuşită Universitară funcţionează în sala 302 din corpul A al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi este dotat cu aparatură performantă, graţie AUF, respectiv cu calculatoare, sistem de videoconferinţă şi tablă interactivă, precum şi cu materiale de studiu de cea mai bună calitate, investiţia ridicându-se la suma de 2.500 euro. Amenajarea şi dotarea cu mobilier a fost realizată de Rectoratul USV.

În calendarul de activităţi pentru anul 2016 al CRU, coordonat de prof. univ. DHC Sanda­Maria Ardeleanu şi lector dr. Mariana Şovea, se vor regăsi: conferinţe susţinute de invitaţi din mediul academic internaţional (Henri Boyer – Université de Montpellier III, Adel Fartakh – Ecole Supérieure de Technologie de Casablanca, Johannes Kabatek – Université de Zurich, Suisse), mese rotunde, concursuri, zile de studiu, ateliere de lucru, proiecţii de film, lansări de carte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: