Începe modernizarea zonei centrale a Sucevei, etapa a doua

centru bucovina muzeu lucrari> Circulaţia auto este închisă pe porţiunea străzii Ştefan cel Mare din faţa sediilor Parchetelor, BCR şi Muzeului de Istorie

Începe cea de-a doua etapă de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, a anunţat ieri primarul Ion Lungu. Potrivit edilului-şef, în lucrări intră porţiunea străzii Ştefan cel Mare cuprinsă între intersecţia cu strada Mitropoliei şi Palatul Finanţelor, aceasta urmând a fi deschisă, în perioada următoare, doar accesului pietonal.

„Nu vrem să paralizăm toată activitatea de acolo, deci strada va fi închisă şi se va circula doar pietonal. Este vorba despre lucrări aferente Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în acest an propunându-ne să finalizăm etapa cuprinsă între străzile Mitropoliei şi Ana Ipătescu, în faţa magazinului Bucovina” reliefează ocupantul fotoliului administrativ din Areni, adăugând că intervenţiile se vor desfăşura pe durata a 4 luni.

Lucrările etapei a doua de reabilitarea a zonei centrale a municipiului Suceava au fost câştigate de asocierea Victor Construct Botoşani & Auto Tehnorom Suceava. Contractul de execuţie a fost semnat pentru o valoare de aproximativ 1,57 milioane de lei, deşi iniţial totalul estimat s-a ridicat la circa 2,57 milioane de lei. Cu economia de 1 milion de lei realizată, cât şi cu o completare financiară din bugetul local, primarul Ion Lungu spune că, ulterior, va fi organizată licitaţie şi pentru cea de a treia etapă a modernizării.

„Din economiile făcute în urma licitaţiei, vrem să declanşăm şi a treia etapă, cea cuprinsă între strada Ştefan cel Mare, prin faţa Palatului Finanţelor”, pe strada Vasile Bumbac”, până la Consiliul Judeţean” a explicat primarul Sucevei.

Pe segmentul din strada Ştefan cel Mare aflat în faţa sediilor Parchetelor, BCR şi Muzeului de Istorie va fi turnat un covor asfaltic, renunţându-se la soluţia de placare cu dale de granit.

La jumătatea lunii octombrie 2015, autorităţile sucevene au inaugurat lucrările aferente primei etape de modernizare a perimetrului aferent sediului Consiliului Judeţean şi Prefecturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: