APIA Suceava, parte în 12 dosare privind acordarea de subvenţii din fonduri europene

> Dintre acestea, 7 au fost soluţionate în favoarea instituţiei sucevene, APIA câştigând şi 47 de procese care au avut ca obiect acordarea de sprijin financiar din bugetul naţional

 În perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015 pe rolul instanţelor de judecată au existat de 238 dosare în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a fost parte. Iacob Vasile, directorul executiv al Centrului Judeţean al APIA Suceava, precizează că dintre acestea 170 sunt litigii care decurg din acordarea subvenţiilor de la bugetul naţional şi care au ca obiect anularea unor acte administrative, iar alte 64 litigii derivă din subvenţiile de la bugetul comunitar, având acelaşi obiect. La acestea se adaugă încă 4 cauze prin care s-a cerut anularea de acte administrative privind funcţionarii publici. Referitor la litigiile izvorâte din acordarea subvenţiilor de la bugetul naţional, 47 de dosare au fost câştigate de APIA, fiind pronunţate hotărâri definitive de către Curtea de Apel Suceava, în sensul respingerii cererilor de anulare a proceselor-verbale de constatare şi a recuperării sumelor încasate necuvenit.

Celelalte litigii se află în diferite stadii procesuale, cea mai mare parte fiind pe rolul Tribunalului Suceava, cu termene de judecată în anul acesta. Dintre litigiile care decurg din acordarea de sprijin din fonduri europene, finalizate au fost 12 dosare, dintre care 7 favorabile APIA Suceava. În ceea ce priveşte litigiile care au avut ca obiect anularea de acte administrative privind funcţionarii publici din cadrul APIA Suceava, toate cele patru litigii au fost finalizate favorabil instituţiei sucevene, cererile de anulare fiind respinse irevocabil.

În afara litigiilor amintite, Centrul Judeţean al APIA Suceava a înregistrat plângerea penală care formează obiectul dosarului nr. 1991/P/2012 împotriva a trei făptuitori, aceştia fiind depistaţi după controlul Curţii de Conturi din 2011, instituţia judeţeană fiind constituită ca parte civilă în vederea recuperării prejudiciului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: