Primăria Suceava a alocat peste un milion de lei pentru opt unităţi de cult

Opt unităţi de cult din municipiul Suceava au primit finanţări de peste un milion de lei, în urma unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa extraordinară a CL de vineri.

Aleşii locali au adoptat proiectul iniţiat de primarul Ion Lungu ce prevede repartizarea sumei de 1.029.952 lei pentru sprijinirea financiară a opt unităţi de cult. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” şi două abţineri.

Cei mai mulţi bani au fost alocaţi Catedralei de pe Mărăşeşti, 500.000 de lei, pentru lucrări de amenajări interioare, exterioare şi instalaţii.

Câte 100.000 de lei s-au alocat Parohiei „Sf. Înviere” pentru lucrări de reparaţii la turnul clopotniţă şi la trotuarele din curtea bisericii; Parohiei „Sf. Cruce” pentru amenajări interioare şi exterioare; Parohiei „Sf. Vineri” pentru lucrări de amenajare a terasamentului din curtea bisericii, cu montaj de pavaj, reparaţii de scări şi înlocuirea tablei la clădirea capelei mortuare.

Comunitatea Evreilor Suceava a primit, pentru reparaţii interioare şi exterioare ale Sinagogii „Gah”, suma de 89.952 de lei.

Câte 50.000 de lei au fost distribuiţi pentru lucrările de reabilitare a pardoselii locaşului de cult „Sfinţii Apostoli” Iţcani II, precum şi Parohiei Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk” pentru lucrări de montare centrală termică, instalaţie interioară de încălzire, branşament de gaze naturale şi automatizare clopote.

Pentru înlocuirea tâmplăriei, placarea treptelor cu plăci de granit, reparaţii pereţi exteriori şi zugrăveli cu var lavabil la Parohia „Sfinţii Arhangheli” Iţcani I, Primăria a alocat 40.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI