În vederea înscrierii la clasa pregătitoare

Peste 1200 de preşcolari din judeţ au fost evaluaţi psihosomatic

> A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 30 martie – 8 aprilie

Peste 1200 de preşcolari suceveni au fost evaluaţi psihosomatic, în perioada 22 februarie – 16 martie, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016­2017, evaluarea desfăşurându-se în cele opt centre stabilite de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, că în intervalul 22 februarie­16 martie a.c., au fost evaluaţi psihosomatic 1266 de preşcolari. Pentru 1201 copii s-­a recomandat înscrierea la clasa pregătitoare, în timp ce pentru 65 de copii s­-a recomandat înscrierea la grupa mare.

Reamintim că în primele două săptămâni din calendarul înscrierii la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016­-2017, în judeţ s-­au înregistrat 5334 de cereri de înscriere.

IŞJ Suceava a propus în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-­2017 un număr 354 de clase pregătitoare, cu 7050 de elevi.

Prima etapă de înscriere s-a desfăşurat în perioada 29 februarie – 18 martie, interval în care părinţii sau tutorii legali şi-au putut înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016­-2017.

Informaţiile privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în perioada 25-26 martie atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site­urile acestora şi ale IŞJ Suceava.

Potrivit calendarului înscrierilor în clasa pregătitoare, a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afişa rezultatele finale.

Între 19-22 aprilie, IŞJ Suceava va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de­-a doua etape de înscriere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: