Nici focurile de armă nu l-au putut opri pe un traficant de ţigări

trafic tigari> Contrabandistul a scăpat, dar marfa capturată de poliţiştii de frontieră suceveni valorează peste 240.000 lei

 Nici focurile de armă nu l-au putut opri pe un traficant de ţigări, surprins în timpul transportului mărfii, care a abandonat totul şi a luat-o la fugă. Contrabandistul a scăpat, cel puţin pentru moment, dar produsele capturate de poliţiştii de frontieră suceveni se ridică la valoarea de câteva sute de mii de lei. Joi, în jurul orei 15, lucrătorii SPF Siret au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Bănceşti. „Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului pentru verificarea mijlocului de transport” ne-a declarat comisar-şef, Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, doar că, la vederea oamenilor legii, contrabandistul, aflat la volanul unui autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuţe de înmatriculare, a decis că fuga este cea mai sănătoasă şi a abandonat autovehiculul, îndreptându-se spre teritoriul Ucrainei. Pentru reţinerea lui, deoarece nu s-a supus somaţiilor prin voce, „poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment, în plan vertical” ne-a mai spus sursa citată. Dar nici acest lucru nu l-a putut face pe traficant să se oprească din alergare, reuşind astfel să se facă nevăzut. Autovehiculul burduşit cu ţigări a fost condus la sediul SPF Siret, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de peste 20.000 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, valoarea produselor ridicându-se la aproximativ 246.000 de lei. Întreaga marfă a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă şi a documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI