Direcţia de Drumuri are 58 de procese pentru recuperarea de debite din amenzi şi tarife

> În anul 2015 au fost întocmite şi transmise 106 adrese de înfiinţare a popririi

Inspectorii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava au încheiat, pe durata anului trecut, 106 procese-verbale de contravenţie, în cazul a 18 procese-verbale sancţiunile stabilite fiind amenzi care s-au ridicat la un total de 306.800 lei. „Acestea au fost transmise către Serviciul juridic, executare silită şi control trafic, pentru urmărire şi încasare prin proceduri specifice executării silite” se precizează într-o informare a instituţiei din subordinea Consiliului Judeţean Suceava, în care se reliefează că în 14 procese-verbale s-au formulat plângeri în instanţă, procese fiind în derulare la Judecătoria, respectiv Tribunalul Suceava. Conform sursei citate, pentru 27 de procese-verbale sancţiunile au fost achitate în termen de 48 ore, suma încasată fiind de 65.900 lei. În vederea recuperării debitelor rezultate din amenzi şi tarife de utilizare, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava a formulat alte 58 de acţiuni în instanţele de judecată. De asemenea, cu scopul recuperării debitelor, în anul 2015 au fost întocmite şi transmise 106 adrese de înfiinţare a popririi şi 80 de adrese de revenire la popririle înfiinţate anterior.

În cursul anului trecut, din tarife de utilizare a drumurilor judeţene, amenzi, autorizaţii pentru drumuri judeţene, calculaţii şi autorizaţii speciale de transport agabaritic DJDP a încasat 1,55 de milioane de lei, sumă care a fost utilizată pentru decontarea lucrărilor la infrastructura rutieră judeţeană.

În cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava s-au eliberat 143 acorduri, 182 autorizaţii şi s-au semnat 109 contracte noi de utilizare a drumurilor judeţene, alte 560 de contracte fiind urmărite de inspectorii de specialitate pentru încasare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: