Autorităţile se pregătesc de inundaţii !

> Căderea de precipitaţii, topirea bruscă a zăpezii, dezgheţul rapid pot duce la revărsări ale cursurilor de apă

Autorităţile judeţene sunt îngrijorate de posibila apariţie a inundaţiilor cauzate de creşterea bruscă a temperaturilor, cât şi de anunţatele căderi de precipitaţii lichide, în perioada care urmează.

În acest context, Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava, a convocat, la Palatul Administrativ, o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice.

„Având în vedere că situaţia şi prognoza hidrometeorologică din perioada următoare este caracterizată printr-o încălzire semnificativă, care ar putea conduce la potenţiale inundaţii cauzate de căderea unor cantităţi de precipitaţii, topirea bruscă a zăpezii, dar şi de prezenţa fenomenelor de dezgheţ pe cursurile de apă, se impun o serie de măsuri şi acţiuni care au ca scop pregătirea comunităţilor pentru gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă” a declarat prefectul.

Constantin Harasim a ţinut să precizeze că, în acest cadru, au fost stabilite măsurile necesare în vederea prevenirii, dar şi diminuării unor eventuale pagube produse de inundaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: