Sub cupola Bisericii „Sf. Înviere” din Suceava

Cele mai bune voci din lume s-au reunit în colinde

Şapte dintre vocile strălucite care alcătuiesc Corala Armonia din Constanţa, împreună cu dirijorul lor, s-au reunit marţi seară sub cupola Bisericii „Sf. Înviere” din Suceava, oferind un moment de bucurie unică, prin colinde.

Înfiinţată sub oblăduirea ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, mare iubitor al muzicii sacre, corala este recunoscută pe plan european, iar concertul de la „Sf. Înviere”, un „moment cultural de mare ţinută”, a venit să întregească „bucuria venirii lui Mesia”, a spus preotul paroh Dumitru Irimia, în deschiderea evenimentului.

„Dorim ca acest concert de colinde să vă ajungă la suflet şi la inimă. În felul acesta dorim să îmbogăţim şi să dinamizăm viaţa culturală a Sucevei, care are nevoie de implicarea noastră, de dragostea şi participarea dumneavoastră la aceste momente” a adăugat pr. Dumitru Irimia.

Colinde care vorbesc despre sufletul românului, despre spiritualitatea românească au curs lin în adâncul bisericii, una câte una, purtate de voci parcă nepământene. Treptat, biserica s-a umplut până la refuz de credincioşi, atmosfera de armonie deplină fiind tulburată, arar, doar de bliţurile aparatelor foto. Corala Armonia, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, a fost desemnată, în 2014, cel mai bun cor bărbătesc din lume, la Jocurile Corale Mondiale de la Riga, Letonia, unde a cucerit două medalii de aur şi marele premiu. Corala cuprinde 30 de membri, cu vârste între 24 şi 40 de ani, pe lângă muzica religioasă ei abordând şi muzică populară românească.

A fost înfiinţată în 2001, la Seminarul Teologic Tulcea, de către tânărul teolog Iulian Dumitru, dirijor. După doi ani, în care a funcţionat la Tulcea, corala a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului, iar de atunci s-a făcut cunoscută în ţară şi străinătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: