Termica negociază cu Bioenergy vânzarea, cu 3,68 milioane de lei, a Staţiei de 110 KV

termica-faliment> Judecătorul sindic a dispus intrarea în faliment a Termica, iar ANRE urmează a-i retrage licenţa de prestare a serviciului de distribuţie a energiei electrice prin capacităţile energetice proprii > În centrala în cogenerare de înaltă eficienţă pe biomasă şi gaze naturale, Bioenergy produce inclusiv energie electrică, pe care o furnizează în sistemul energetic naţional

Prin centrala în cogenerare de înaltă eficienţă pe biomasă şi gaze naturale, Bioenergy produce atât energie termică, dar şi energie electrică, pe care o furnizează în sistemul energetic naţional.

Societatea comercială Bioenergy Suceava, producătorul de energie termică, ar putea să cumpere de la transportatorul şi distribuitorul în faliment Termica Suceava staţia electrică de 110 KV, pe care, în prezent, firma amintită o exploatează cu chirie. De altfel, Bioenergy şi-a exprimat intenţia de a achiziţiona activele aferente Staţiei electrice de 110 KV, care aparţin Termica, cerând „iniţierea unor discuţii de principiu, premergătoare deschiderii procedurii de negociere a preţului şi condiţiilor de vânzare a acestor active”. Într-o adresă trimisă societăţii comerciale Bioenergy, de către lichidatorul judiciar MGA Insolvency SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi, acesta din urmă precizează că activele destinate vânzării, care aparţin Termica, au fost evaluate în conformitate cu standardele internaţionale, potrivit raportului de evaluare, valorile de piaţă ale acestora ridicându-se la suma de circa 6 milioane de lei. Suplimentar – se precizează în adresa citată – în raport se indică valoarea de 3,68 milioane de lei, cea a clădirii Staţiei electrice, care, la fel ca şi terenul aferent, aparţine municipiului Suceava, potrivit înregistrărilor înscrise în Cartea funciară. În ceea ce priveşte solicitările Bioenergy de prelungire a contractului de închiriere parţială a Staţiei electrice de 110 KV, precum şi a instalaţiilor şi construcţiilor speciale, fundaţiilor şi instalaţiilor speciale de punere la pământ, lichidatorul judiciar şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens. „Potrivit aprecierii noastre, în principiu, duratele de valabilitate ale acestor contracte ar putea fi prelungite cel mult până la vânzarea bunurilor care fac obiectul închirierii, cu avizul Comitetului creditorilor”, se precizează în adresa către Bioenergy, în care se mai accentuează că „locatarul se obligă să preia personalul direct productiv aferent serviciilor de exploatare, mentenanţă şi lucrări speciale, prin transfer sau detaşare”.

Reamintim că prin Sentinţa nr. 75 din 30 iunie 2015, publicată în Buletinul procedurilor de insolvenţă, judecătorul sindic a dispus intrarea în faliment a debitoarei Termica Suceava. Dată fiind această situaţie, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE) urmează a retrage licenţa nr. 488 din 4 aprilie 2002, iar Termica nu va mai avea posibilitatea prestării serviciului de distribuţie a energiei electrice prin capacităţile energetice proprii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: