Catedrala „Naşterea Domnului” va fi sfinţită pe 4 octombrie

> „Pe lângă faptul că este o perlă a Bisericii Ortodoxe, Catedrala este şi un monument de patrimoniu deosebit pentru oraşul nostru”, a evidenţiat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Slujba de sfinţire a Catedralei „Naşterea Domnului” din municipiul Suceava va fi oficiată pe 4 octombrie, anunţă primarul Ion Lungu. Edilul-şef crede că este vorba despre un element de patrimoniu foarte important pentru comunitatea suceveană, făcând această apreciere după ce a vizitat Sankt Petersburg, care, după părerea domniei sale, „are cele mai frumoase catedrale ortodoxe”. „Este un moment de bucurie, aşteptat de suceveni, îndeosebi de credincioşii de la Biserica Ortodoxă, şi nu numai”, subliniază şeful administraţiei municipale.

În aceste circumstanţe, Lungu spune că nu regretă că, împreună cu Consiliul Local, a luat hotărârea de a sprijini financiar edificiul de cult de pe Bulevardul „George Enescu”, la intersecţie cu strada „Mărăşeşti”, vizibil din toate colţurile oraşului, dar şi din localităţile învecinate. „Am finanţat această Catedrală, care, pe lângă faptul că este o perlă a Bisericii Ortodoxe, este şi un monument de patrimoniu deosebit pentru oraşul nostru”, a evidenţiat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

În şedinţa de luna trecută, Consiliul Local Suceava a aprobat un proiect de hotărâre privind alocarea suplimentară a unui milion de lei din bugetul local, pentru continuarea lucrărilor de construire a Catedralei „Naşterea Domnului”.

Slujba de sfinţire a fost prevăzută a fi oficiată în vara anului trecut, însă la începutul lui 2014, la disponibilizarea fondurilor nerambursabile din bugetul local, Catedrala „Naşterea Domnului” a fost marea pierzătoare, întrucât din suma de 1 milion de lei propusă, acesteia i s-au aprobat doar 500.000 de lei. Aceasta după ce consilierii PNL au cerut orientarea banilor „suprimaţi” către reparaţiile şi investiţiile din şcoli.

Ion Lungu susţine că, de când este primar, din 2004, din bugetul sucevean, în vederea sprijinirii financiare a lucrărilor de la Catedrala „Naşterea Domnului”, s-a alocat suma de peste 1,5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: