Proteste la Chişinău

Guvernul va demisiona doar în cazul unui vot de neîncredere din partea parlamentului

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a declarat ieri că guvernul său va demisiona doar în cazul unui vot de neîncredere din partea parlamentului de la Chişinău, cu prilejul unei prime întâlniri avute cu liderii protestatarilor, în a cincea zi de proteste la Chişinău, în încercarea de a aplana o situaţie ce riscă să devină explozivă, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului moldovean, transmis AGERPRES. Protestatarii au fost reprezentaţi de lideri ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” („DA”) — o mişcare de opoziţie creată de jurnalişti, politologi şi militanţi ai societăţii civile din Republica Moldova ca reacţie la nemulţumirea societăţii faţă de partidele politice.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Platformei „DA” au criticat guvernarea ca fiind responsabilă de mai multe probleme cu care se confruntă Republica Moldova în ultimii ani, cum ar fi dispariţia miliardului de dolari din cele trei bănci devalizate ce a dus la destabilizarea întregului sistem bancar al republicii şi concesionarea aeroportului din Chişinău, potrivit mass-media locale.

„În numele Guvernului Republicii Moldova, îmi exprim regretul pentru faptul că cetăţenii sunt nevoiţi să protesteze, conştientizând, totodată, că problemele curente cu care se confruntă actualmente Republica Moldova sunt consecinţele unor procese care s-au acumulat pe parcursul mai multor ani”, a spus Valeriu Streleţ. Premierul a promis că va continua să facă tot ce-i stă în puteri ca să rezolve problemele, inclusiv recuperarea banilor de la băncile devalizate şi pedepsirea vinovaţilor. În acelaşi timp, Valeriu Streleţ a avertizat că protestele ar putea avea un impact negativ asupra situaţiei social-politice, amânând negocierile cu FMI şi alţi parteneri de dezvoltare şi ar putea descuraja investitorii străini.

Joi a fost a 5-a zi de proteste în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: