Crescătorii de bovine vor primi 1.600 de lei pe cap de animal în acest an

Crescătorii de bovine vor primi 1.600 de lei pe cap de animal în acest an prin sprijin cuplat, faţă de numai 500 de lei anul trecut, în timp ce la caprine şi ovine sprijinul va fi cu şapte euro mai mare în acest an faţă de 2014, când se primea 28 de lei pe cap de animal, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Acesta a precizat, totodată, că vor fi acordate despăgubiri şi în cazul păşunilor şi pajiştilor afectate de secetă.

„Am prezentat propunerile pe care le avem pentru ordonanţa de urgenţă, astfel încât ne organizăm mai bine în agricultură. Am crescut din punct de vedere calitativ, din punct de vedere al producţiei pe care o obţinem, dar cred că trebuie să ne organizăm mai bine. În acest sens, săptămâna viitoare sau peste două săptămâni vom prezenta în Guvern o propunere de ordonanţă de urgenţă, prin care să creăm facilităţi fiscale pentru cei care se organizează mai bine, în cooperative sau grupuri de producători. Facilităţi fiscale care pleacă de la reduceri de impozite pentru cinci ani de zile de 20 la sută, până la scutirea de impozit atunci când vorbim de persoane fizice sau juridice care au intrat într-o cooperativă şi plăteau impozit pentru bunurile respective şi altele. Aşteptăm şi punctul de vedere din partea fermierilor, după care vom definitiva şi mergem în Guvern“, a precizat Daniel Constantin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: