Regina Elisabeta a II-a a depăşit ieri recordul de longevitate al reginei Victoria pe tronul britanic

reginaO fotografie a reginei Elisabeta a II-a făcută în biroul său din palatul Buckingham de Mary McCartney îi marchează domnia a cărei durată a depăşit-o, ieri, o pe cea reginei Victoria, relatează EFE. Palatul a difuzat ieri fotografia în care regina apare zâmbitoare, cu un document în mână şi având aşezată pe birou mapa roşie în care ţine hârtiile oficiale. Potrivit reşedinţei oficiale a familiei regale, fotografia a fost făcută de Mary McCartney, fiica fostului membru al trupei Beatles Paul McCartney, în luna iulie la Palatul Buckingham.

Conform calculelor făcute de Palat, Elisabeta a II-a, în vârstă de 89 de ani, a depăşit-o pe regina Victoria ca număr de ani de domnie la ora locală 17:30 (16:30 GMT), când a totalizat 23.226 de zile, 16 ore şi aproximativ 30 de minute. Cu acest prilej, Mary McCartney a scris pe contul său de Twitter că a fost pentru ea „o mare emoţie” şi „un mare privilegiu” să-i facă o fotografie suveranei la Palatul Buckingham.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: