Prin proiectul „Competenţe pentru cariera ta”

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei oferă 100 de burse bobocilor de la studii de licenţă şi masterat

> Bursele vor fi acordate numai studenţilor din anul I, care vor parcurge cursuri facultative în domenii precum Educaţia antreprenorială, Limbile străine în context educaţional şi Educaţie pentru valori

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (FSE) de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va acorda 100 de burse studenţilor de anul I, de la studii de licenţă şi masterat, prin proiectul european „Competenţe pentru cariera ta!”, în cadrul căruia facultatea este partener al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii din Piteşti.

Bursele vor fi obţinute de studenţii înscrişi, anul acesta, la programul de licenţă „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar”, precum şi celor care s-au înmatriculat sau care vor deveni studenţi, în urma sesiunii de admitere din septembrie, la programele de masterat dezvoltate de FSE, „Comunicare didactică”, „Consiliere Şcolară şi educaţie emoţională”, „Managementul instituţiilor educaţionale”.

„Bursele vor fi acordate numai studenţilor din anul I, care vor parcurge în anul universitar 2015-2016 cursuri facultative, extinzând aria competenţelor în domenii precum Educaţia antreprenorială, Limbile străine în context educaţional şi Educaţie pentru valori”, a explicat conducerea USV.

FSE oferă 30 de locuri la masterat, pentru sesiunea din septembrie

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii FSE, programul de studii masterale „Managementul instituţiilor educaţionale” „abordează o curriculă interdisciplinară”, combinând elemente specifice ştiinţelor educaţiei cu cele din domeniul ştiinţelor economice. Programul respectiv asigură şi „formarea de competenţe necesare exercitării multiplelor roluri manageriale pe care le presupune cariera didactică”, punând accent pe identificarea potenţialului de leadership, activat în direcţia dezvoltării de comportamente care să-i inspire, să-i motiveze pe elevi şi să influenţeze pozitiv comunitatea.

Un alt program de masterat al FSE este „Comunicare didactică”, care propune o abordare „interdisciplinară”, combinând mai multe domenii – ştiinţe ale educaţiei, ştiinţe ale comunicării, ştiinţe economice – în ideea formării unor competenţe complexe: „Programul de masterat asigură cadrul adecvat de formare pentru cei ce îşi doresc să devină buni comunicatori în instituţia şcolară, profesori care reuşesc să construiască legături durabile şi consistente cu elevii, colegii şi părinţii, înscriindu-se ca agenţi competenţi şi de neînlocuit în procesul devenirii fiecărui copil”, a precizat FSE.

Facultatea oferă o şansă nouă absolvenţilor de licenţă care doresc o specializare pe un domeniu ce se înscrie în tendinţele politicilor educaţionale europene, prin programul de studii masterale „Consiliere Şcolară şi educaţie emoţională”. „Formarea în domeniul educaţiei emoţionale în combinaţie cu domeniul consilierii şcolare este unică în ţară, propunând un demers inovator la care vor contribui în calitate de formatori specialişti din instituţii partenere din ţară şi străinătate. Noul program asigură accesul la dezvoltarea de competenţe specifice în domeniul educaţiei şi asistenţei psiho-pedagogice, competenţe ce vor facilita profesarea în domeniul serviciilor educaţionale şi de îngrijire socială, în mediul public sau privat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: