La prima ediţie a Crosului Sucevei

S-au aliniat la start 640 de concurenţi

crosul-suceveiPrima ediţie a Crosului Sucevei, competiţie organizată la iniţiativa deputatului PNL Ioan Bălan de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava în parteneriat cu Tineretul Naţional Liberal Suceava a adunat la linia de plecare 640 de suceveni de toate vârstele.

Competiţia sportivă ce s­a desfăşurat duminică şi a avut ca punct de plecare şi sosire esplanada din faţa Casei de Cultură Suceava s­a desfăşurat pe cinci categorii. Băieţii şi fetele cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani au alergat 2000 de metri, juniorii şi junioarele cu vârste între 14 şi 18 ani au alergat 2500 de metri, la fel ca şi seniorii şi senioarele cu vârste între 19 şi 39 de ani. La categoria de vârstă 40­49 de ani, veterani I, lungimea traseului atât pentru proba de la masculin, cât şi pentru feminin a fost de 2.000 de metri, ca şi la categoria veterani II, peste 50 de ani.

Alături de concurenţi s­au aflat şi sute de suceveni, prieteni şi rude ale acestora, care au dorit să­i încurajeze de pe margine.

Vremea a fost perfectă pentru alergare, cu toate că la un moment dat o ploaie scurtă le-a testat şi mai mult rezistenţa seniorilor cu vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani. Cu toate acestea ei nu s­au speriat şi au dus proba cu multă bărbăţie până la capăt.

Printre cei care au concurat la această categorie de vârstă s­a aflat şi viceprimarul municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei, el având numărul de concurs 898.

Potrivit iniţiatorului Crosului Sucevei, deputatul PNL Ioan Bălan, competiţia se va organiza anual de acum înainte, în prima săptămână din luna septembrie.

Câştigătorii primei ediţii a Crosului Sucevei

Pe locul întâi, la categoria feminin 8­13 ani, a ieşit câştigătoare Cristina Smocot. Ea a fost urmată de Iuliana Şubrea şi Ingrid Greciuc.

De asemenea, la categoria masculin, aceeaşi vârstă, primul care a încheiat cursa a fost Mihai Nemasciuc. Pe locul doi şi trei s­au clasat David Aioanei şi Teodor Fotciuc.

La categoria feminin 14­18 ani au ieşit învingătoare Paula Văleanu, Vanesa Varvaroi şi Cătălina Bujoreanu, iar la băieţi s­au impus în competiţie Samuel Munteanu, Laurenţiu Dulceac şi Justin Ursache.

Primele trei concurente la categoria 19­39 ani au fost Simona Ursache, Maria Grămesc şi Ioana Vrăjitoru. De asemenea, la aceeaşi categorie de vârstă, dar la bărbaţi, au învins Luis Lăcătuş, Daniel Ceobanu şi Cătălin Păşcănuţ.

La categoria 40­49 de ani, feminin, primele care au trecut linia de sosire au fost Larisa Dancu, Luminiţa Cazan şi Iuliana Avasilichioaie. Tot la aceeaşi categorie de vârstă, dar la masculin, primii care au ajuns la finiş au fost Costinel Dascălu, Mircea Vezeteu şi Sorin Naujeniuc.

La ultima categorie a Crosului Sucevei, feminin peste 50 de ani, au câştigat Dorina Albici, Angela Driscu şi Melexina Dumbrăveanu.

De asemenea, la masculin, peste 50 de ani, au trecut linia de sosire primii Vasile Frigura, Eugen Dorneanu şi Vasile David.

Toţi aceşti câştigători ai primei ediţii a Crosului Sucevei vor primi televizoare Smart Samsung în deschiderea unui megaconcert cu Voltaj, Maxim, Andrei Leonte şi Naguale ce va avea loc începând cu ora 19, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Totodată, vor mai fi acordate zece aspiratoare Samsung, prin tragere la sorţi, participanţilor la cros.

Premiile sunt oferite de Marelvi Electrocasnice, reprezentată prin Dumitru Mihalescul.

Competiţia a fost susţinută de sportivii Cristina Casandra, Sorin Raţă, Dorin Goian şi Daniel Balan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: