Mii de refugiaţi, primiţi cu căldură în Germania

Germania se pregătea ieri pentru sosirea a sute de noi refugiaţi venind din Ungaria prin Austria, după ce făcuse o primire călduroasă în ajun câtorva mii dintre ei, unii voluntari agitând pancarte în care le urau bun venit, relatează France Presse. Voluntarii s-au mobilizat într-un mod fără precedent în faţa afluxului de refugiaţi în ţara cea mai populată a Europei, care se aşteaptă să primească în acest an un număr record de 800.000 de solicitanţi de azil care fug de război şi de sărăcie. Într-o singură zi, sâmbătă, circa 8.000 de migranţi au intrat în Germania, a indicat poliţia federală pentru AFP.

Deşi Germania a cunoscut o serie de reuniuni şi atacuri xenofobe, sosirea migranţilor a dus la o mobilizare fără precedent din partea unei populaţii care estimează că este de datoria sa să-i ajute pe aceşti străini din cauza trecutului sumbru al ţării sale şi al bogăţiei sale actuale. În gara Frankfurt, hrană, apă şi îmbrăcăminte erau stivuite în aşteptarea noilor veniţi, în timp ce sute de persoane se adunaseră pe peroane sâmbătă seara pentru a-i primi. Când uşile trenului s-au deschis, mulţimea a repetat în engleză printre urări şi fluierături: „Să le spunem sus şi tare, refugiaţii sunt bineveniţi aici!” Unii refugiaţi au fost surprinşi de primirea care le era rezervată şi au întrebat o traducătoare ce vor oamenii adunaţi de la ei. Ei nu înţeleseseră că aceştia veniseră să-i întâmpine.

Germania şi Austria şi-au dat acordul vineri pentru a primi miile de migranţi blocaţi de mai multe zile în condiţii dificile în Ungaria, scrie AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: