Amplă manifestaţie antiguvernamentală la Chişinău

chisinau protest> „Vrem ţara înapoi”, au scandat mii de protestatari

Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat ieri în piaţa din centrul Chişinăului pentru a protesta împotriva „ilegalitaţilor comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar”, în cadrul unui miting de protest intitulat „Marea adunare naţională”, la apelul platformei civice „Demnitate şi Adevăr”, relatează mass-media din Chişinău. Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit şi pe străzile adiacente până la sediul guvernului. Organizatorii anunţa că în jur de 100.000 de manifestanţi s-au adunat în centrul Chişinăului, dar această cifră nu a fost confirmată şi din alte surse, după cum relatează Jurnal.md.

„Este cea mai mare adunare naţionala de la independenta Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puţin de 100.000 de oameni. Vreau să vă spun că aici sunt 100.000 de oameni, poate chiar mai mulţi”, a afirmat jurnalistul Vasile Nastase, citat de publicaţia menţionată.

El a declarat că la încheierea acţiunii de protest, manifestanţii au cerut alegeri anticipate şi demisia preşedintelui Nicolae Timofti. De asemenea, protestatarii au cerut retragerea imunităţii demnitarilor pentru ca aceştia să poată compărea în faţa justiţiei ca orice cetăţean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: