Vasile Ciurchea

225.000 de carduri de sănătate mai sunt de distribuit la nivel naţional

Numărul cardurilor de sănătate care mai sunt de distribuit la nivel naţional se ridică la 225.000, iar aproape 10.000 de carduri au fost solicitate dar au rămas neridicate, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea. „În Bucureşti mai avem 75.000 (carduri de distribuit — n.r.) incluzând cele 10.000 de carduri după care nu a venit nimeni. O parte considerabilă le-am distribuit prin medicii de familie, circa jumătate din medicii de familie din Bucureşti au venit şi ne-au solicitat cardurile. (…) La nivel naţional mai sunt de distribuit diferenţa de la 75.000 până la sub 300.000 la momentul zilei de astăzi — 225.000. Carduri activate în sistem sunt 8.600.000, dar în decursul unui an aproximativ 6.000.000 de cetăţeni interacţionează cu sistemul, au nevoie de un serviciu medical. Ceea ce înseamnă că sunt mai multe carduri activate decât, de regulă, cetăţenii accesează sistemul. Ceea ce este un lucru îmbucurător”, a spus preşedintele CNAS.

El a precizat că încă mai sunt carduri neridicate „aproape 10.000 — 9.000 şi ceva de carduri solicitate şi pentru care Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a transmis sms, dar nimeni nu a venit să le ridice”.

Preşedintele CNAS a precizat că se aşteaptă ca pe 1 septembrie, când cardul de sănătate devine obligatoriu, să existe nemulţumiri, cozi. „Pentru că am învăţat din experienţa lunii mai, am mărit numărul de ghişee, am mărit numărul de personal. Programul o să fie de la 8 la 20 şi un lucru bun (…) este că acea adeverinţă se eliberează pe loc, la ghişeu”, a adăugat Ciurchea.

Prezent la conferinţă, preşedintele director general al CASMB, Florentina Diaconu, a explicat că la nivelul municipiului Bucureşti au fost 192.734 de carduri returnate de Poşta Română, iar numărul total al cardurilor eliberate până în acest moment este de 119.747. Ea a susţinut că prin medicii de familie au fost distribuite 53.534 de carduri şi direct asiguraţilor 66.213, iar în acest moment la nivelul Casei Bucureşti au rămas nesolicitate 72.987 de carduri.

Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI