Aruncătorul Andrei Gag îşi doreşte cel puţin o calificare în finala Campionatului Mondial

andrei gag> Atletul legitimat şi la CSU Suceava a doborât anul acesta recordul naţional la aruncarea greutăţii, care dura de 16 ani

Andrei Gag, aruncător de greutate cu dublă legitimare, la Clubului Sportiv Universitar Suceava şi CSM Arad, îşi va proba performanţele la Campionatul Mondial de Atletism care se desfăşoară în perioada 22-30 august, la Beijing.

Atletul, în vârstă de 24 de ani, arădean de origine, în prezent elev al antrenorului sucevean Ioan Zanfirache, face parte din lotul de 17 sportivi care va reprezenta România la competiţia mondială.

Andrei şi-a făcut încălzirea pentru China obţinând la începutul acestei luni titlul balcanic, la Piteşti. Aruncând bila la 20,96 m, sportivul CSU Suceava a doborât recordul naţional ce aparţinea, din 1999, lui Gheorghe Guşet, de 20,84 m.

Pentru Beijing, aruncătorul de greutate nu-şi propune obiective nerealiste în acest moment, deoarece, din cauza unei întinderi musculare, nu se află la potenţial maxim. În starea în care se află, Andrei îşi doreşte însă o comportare onorabilă, aceasta însemnând calificarea printre cei 12 finalişti ai probei de aruncarea greutăţii.

Andrei Gag şi-a îndeplinit anul acesta baremul şi va participa anul viitor la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

La cei 24 de ani ai arădeanului şi cu rezultatele pe care le obţine, tot mai bune pe zi ce trece, nu este exclus ca România să revină curând în proba mondială de aruncarea greutăţii.

Recordul naţional stabilit la Balcaniadă de Gag, de 20,96 m, este în prezent unul important nu numai la nivel naţional.

Polonezul Tomasz Majewsky obţinea în 2012, la Londra, al doilea titlul olimpic consecutiv cu o aruncare de 21,89, cu doar 93 cm mai lungă decât recordul naţional stabilit de Gag anul acesta.

Recordul din toate timpurile la aruncarea greutăţii masculin aparţine rusului Alexander Baryschnikow care a aruncat, în anul 1976, exact 22 metri.

Recordul feminin al tuturor timpurilor nu a fost doborât încă, nici după 38 de ani. El aparţine cehoaicei Helena Fibingerova, care a trimis bila la 22,32 m de cercul de lansare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: