Asistentul social din Grăniceşti, despre cei trei copii care fac bani din poze cu un măgăruş:

A fost ideea lor…

> Părinţii nu au o situaţie foarte bună, iar casa le-a fost afectată de inundaţii

 Cazul celor trei fraţi din Iacobeşti care stau la marginea drumului european E85 cu un măgăruş şi îi invită pe cei care tranzitează zona să se fotografieze cu animalul a ajuns şi în atenţia asistentului social care se ocupă de familia Florescu.

Mihai Moroşan a declarat că ideea ingenioasă de a-i invita pe cei care trec prin zona benzinăriei din Iacobeşti să se fotografieze cu măgăruşul contra sumei de un leu aparţine copiilor, ei nefiind obligaţi de cineva.

„Eu cred că e o joacă a copiilor. Nu au fost obligaţi, a fost ideea lor” a declarat asistentul social Mihai Moroşan.

El a mai spus că familia Florescu aparţine cultului penticostal şi merge la adunare sâmbăta, la Rădăuţi.

Aflăm că părinţii micuţilor nu au o situaţie foarte bună; după ce inundaţiile le-au luat casa în care locuiau, ei au fost ajutaţi de membrii cultului să se mute într-o altă locuinţă ce are două camere, o bucătărie şi un hol. „Au avut o casă cu două camere care s-a degradat la inundaţii. Au mai renovat ei puţin, dar nu le ajung banii” a precizat Moroşan.

Totodată, asistentul social a explicat că părinţii copiilor muncesc cu ziua, în agricultură sau la pădure. În trecut, bărbatul a lucrat şi la fabrica de cauciucuri de la Slobozia, iar femeia ca îngrijitoare. Cei doi nu consumă alcool.

Asistentul social Mihai Moroşan a mai arătat că părinţii micuţilor sunt persoane mai dificile, cu care nu poate comunica foarte uşor. După cum ne-a declarat, Moroşan a făcut ultima vizită familiei Florescu în cursul lunii iunie.

Gheorghe Nuţu, primarul comunei Grăniceşti, a refuzat să comenteze cazul, preferând să-l lase pe asistentul social să explice situaţia.

După amploarea pe care a luat-o postarea celor trei copii din Iacobeşti, cel care a postat pe Facebook fotografiile cu micuţii şi măgăruşul scos la fotografiat pentru un leu a şters postarea de pe reţeaua de socializare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: